Wpis z mikrobloga

Obrzydliwi są tacy ludzie jak Sawicki. Jeszcze aborcję jestem w stanie zrozumieć, ale kuźwa jak „zgodnie z jego sumieniem” i poglądami może być to, żeby jacyś ludzie nie mogli zawrzeć związku partnerskiego? Nie mieści mi się to w głowie. Po co, na co? Ten typ to skrajny prawicowec po prostu. Przecież to absolutnie nikomu nie zrobi krzywdy.

#polityka #4konserwy #neuropa #sejm
Gours - Obrzydliwi są tacy ludzie jak Sawicki. Jeszcze aborcję jestem w stanie zrozum...

źródło: IMG_4549

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours: i bardzo dobrze,zwiazuj się z kim chcesz ale to nie znaczy że masz narzucać nam swoją wolę, weź sobię ślub udzielony przez jakąś powaloną wróżkę i idź do notariusza itd. A związek małżeński od średniowiecza jest tradycją chrześcijańską pomiędzy kobietą i mężczyzną, następnie mogą mieć dzieci czyli przedłużają naszą cywilizacjęa tylko w taki sposób życie ludzkie trwa już od kilku tysięcy lat.
  • Odpowiedz
  • 350
@ardianwhite: mam proste pytanie: co by ci przeszkadzało, gdyby dwoje ludzi kompletnie tobie obcych zawarło taki związek partnerski w urzędzie stanu cywilnego?
  • Odpowiedz
związek małżeński od średniowiecza jest tradycją chrześcijańską pomiędzy kobietą i mężczyzną, następnie mogą mieć dzieci czyli przedłużają naszą cywilizacjęa tylko w taki sposób życie ludzkie trwa już od kilku tysięcy lat.

@ardianwhite: czyli:
1. Średniowiecze trwało kilka tysięcy lat
2. Przed średniowieczem/chrześcijaństwem nie było cywilizacji, rozwoju, narodzin, nie było niczego
  • Odpowiedz
@ardianwhite: Dopiero od średniowiecza? W starożytnym Rzymie chłop mógł innego dorosłego chłopa adoptować. I komu to przeszkadzało? Zresztą małżeństwa też istniały jako dobry sposób mariaży rodów.

A tak w ogóle 90% związków partnerskich to kobieta z mężczyzną. Homo to margines.
  • Odpowiedz
mam proste pytanie: co by ci przeszkadzało, gdyby dwoje ludzi kompletnie tobie obcych zawarło taki związek partnerski w urzędzie stanu cywilnego?

@Gours: A co by mi przeszkadzało, gdyby dwóch kompletnie mi obcych ludzi się z własnej woli i dobrowolnie umówiło na mordobicie do śmierci w formie ustawki? Albo gdyby się umówili, że jeden, w pełni dobrowolnie, drugiego zje? Była taka sprawa w Niemczech. Państwo jest m.in. po to, żeby tego
  • Odpowiedz
@Gours: To na czym polega różnica, skoro w jednym i drugim przypadku mamy do czynienia z działaniem dobrowolnym?

Z punktu widzenia "co to Tobie szkodzi" są to sytuacje analogiczne.
  • Odpowiedz
Dobrowolność nie przekreśla degeneracji i szkodliwości. Dlatego państwo powinno zwalczać homoseksualizm i życie na kocią łapę.

@blehblehbleh: Kek zawsze kisne jak wy prawaki udajecie że stoicie przeciwko degeneraci i szkodliwości. Gdyby tak było to byście byli pierwsi do publicznego batożenia alkusów i papierosów ale płaczecie za każdym razem jak państwo robi coś w tej kwesti. Albo z widlami byście na kościół latali za to że ukrywali p-------w. Po prostu miej
  • Odpowiedz
@Gours:

mam proste pytanie: co by ci przeszkadzało, gdyby dwoje ludzi kompletnie tobie obcych zawarło taki związek partnerski w urzędzie stanu cywilnego?

np. mi by przeszkadzało. Bo to otwiera drogę do adopcji dzieci a to jest już niedopuszczalne
  • Odpowiedz
  • 1
@Gours a czym wg prawa będzie różnić się związek partnerski od małżeństwa?

Czy w prawie mogą istnieć dwa różne twory, które oznaczają to samo?

Albo czy dwa takie same twory mogą rozróżniać obywateli na obywateli a i obywateli b.

Jakbym miał obstawiać, to zapewne chodzi o nie dopuszczenie do adopcji dzieci przez pary homoseksualne, a taka ustawa może być w przyszłości potencjalną furtką do stworzenia takiej opcji.
  • Odpowiedz
A co by mi przeszkadzało, gdyby dwóch kompletnie mi obcych ludzi się z własnej woli i dobrowolnie umówiło na mordobicie do śmierci w formie ustawki? Albo gdyby się umówili, że jeden, w pełni dobrowolnie, drugiego zje? Była taka sprawa w Niemczech. Państwo jest m.in. po to, żeby tego typu patologię zwalczać, a nie je legalizować. Dobrowolność nie przekreśla degeneracji i szkodliwości. Dlatego państwo powinno zwalczać homoseksualizm i życie na kocią łapę.

@
  • Odpowiedz
@Gours: Gnije z tego wszystkiego, bo związki partnerskie najbardziej przyniosą profity parom hetero, geje to będzie mikroprocent xD Jaki ci ludzie funkcjonują z takim katolickim gwoździem w mózgu, to nigdy nie zrozumiem.
  • Odpowiedz