Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Polacy mają też trochę skrzywioną, ale jednak większą świadomość. I o ile wyprodukować milion dronów u nas nie było by problemem, to zbudowanie armii już tak. Bo tylko kretyn bronił by państwa, które jest zwykłym złodziejem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Prawdopodobnie wystawienie milionowej armii nie wykracza poza możliwości naszego państwa z gospodarką przestawioną na wojenną. Aczkolwiek nie sądzę, żeby nasze obecne plany zakładały taką mobilizację, bardziej bym obstawiał że jakieś 350-400 tysięcy w pierwszej fazie
  • Odpowiedz
@crazy_wolf a ja myślę że odwrotnie. Z Polakami to tak jest że się kłócimy i walczymy sami ze sobą jak jest dobrze ale jak ktoś obcy chce z nami walczyć to mamy wspólny cel.
Świadomość narodowa Polaków jest na znacznie wyższym poziomie niz Ukraińców, do tego Polska jest krajem jednolitym narodowościowo.
  • Odpowiedz
mniejszy poziom organizacji społecznej,

@mirko_anonim: Hahahaha! Widzę specjalistę od ukraińskiej spółdzielczości, pełno takich w Polsce z zerową organizacją społeczną (w Polsce jest JA, JA, JA i JA, a nie społeczeństwo).
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skuteczny-człowiek-56: Bo enpece wierzą we wszystko co im rzucą instytucje.

Większość matołów uważa się za jakichś wolnościowych husarzy z nieistniejącym "genem sprzeciwu" mimo że 90%+ z nich najbliżej jest do ruskiej mentalności.

Covid zabije babcie, ludzie będą umierać na ulicach ale wpuszczamy tutaj miliony ukraińców którym brakuje masy obowiązkowych w Polsce szczepień. Nikt się nie zająknął, płynne przejście z jednego narratywu w drugi.
  • Odpowiedz