Wpis z mikrobloga

@N331: nigdy nie zrozumiem, jak mozna komus jechac z premedytacja na zderzaku. Przeciez wystarczy, ze uzyje hamulcow chociazby przez chwile, bo sie zdarzy jedna z setek rzeczy co sie moze zdarzyc (badz tak o, bez powodu) i nie zdazysz niczego zrobic.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 39
@pasta_alla_carbonara: po to, że gdy widzisz przed Tobą samochód, przed którym nic nie jedzie, to się w Tobie gotuję. Podjeżdżasz mu pod zderzak by go zmusić do zmiany pasa na prawy.

I dojeżdżasz do zderzaka kolejnego samochodu, by nikt Ci nie wjechał przed maskę. Wyprzedzenie to utrata honoru. Wolisz władować się w karambol. Niż żyć ze świadomością, że jakiś Yaris z prawego wjechał przed Ciebie by wyprzedzić TIRa. A jak
  • Odpowiedz
nigdy nie zrozumiem, jak mozna komus jechac z premedytacja na zderzaku. Przeciez wystarczy, ze uzyje hamulcow chociazby przez chwile, bo sie zdarzy jedna z setek rzeczy co sie moze zdarzyc (badz tak o, bez powodu) i nie zdazysz niczego zrobic.

@pasta_alla_carbonara Najlepsi są ci co na prawym pasie potrafią ci na zderzak usiąść. Na lewym to jeszcze wiadomo o co typowi chodzi - spieszy się na swój pogrzeb. Ale na prawym?
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: po to, że gdy widzisz przed Tobą samochód, przed którym nic nie jedzie, to się w Tobie gotuję. Podjeżdżasz mu pod zderzak by go zmusić do zmiany pasa na prawy.

@N331 No tak,taka jest zwykle narracja. Z tym że przecież jak prawy pas jest wolny to możesz jak biały człowiek wyprzedzić tym prawym pasem. Ale jest lepiej - jak się pytam takiego typa czemu siedzi na zderzaku, a
  • Odpowiedz
@N331: @pasta_alla_carbonara @CheSlaw Proponuję wam porozmawiać czy lepsze jest pepsi czy Cola skoro tak odjeżdżacie od tematu xD

nie wyprzedzi prawym to zawsze słyszę odpowiedź: "bo wyprzedzanie prawym pasem jest NIEBEZPIECZNE" kurtyna XD

@CheSlaw: Obiektywnie jest. Ludzie często zjeżdżają na prawy gdy chce się ich prawy wyprzedzić. Trzeba to robić bardzo uważnie i z nastawieniem, że janusze lewego pasa w ciebie nie wjadą
  • Odpowiedz
@N331: ale wiesz, że tir wjechał w korek przy robotach drogowych i zginęło troje dzieci. Ten tir stoi 50 metrów dalej. A ty się śmiejesz...
  • Odpowiedz
@N331 jazda tą obwodnicą to katorga. Wystarczy że zostawię przed sobą miejsce ledwo na jedno auto jadąc spokojnie i za kilka sekund już ktoś musi się wcisnąć... ciężko tam o zachowanie prawidłowej odleglosci więc tylko czekałem na taką smutną informację. Na szczęście korzystam z niej kilka razy w roku głowinie w okresie wakacyjnym ale wtedy jest największe zagęszczenie frustatów z całego kraju na tej drodze.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara zdradzę pewien sekret, podczas jazdy na zderzaku nawet jeśli wiesz dokładnie w którym momencie samochód przed Tobą zacznie hamować to i tak różnica setnych sekundy w naciśnięciu pedału hamulca robi ogromną różnicę. Każdy kto interesuje się wyciągami lub ma zaplecze do simracingu o tym wie.
  • Odpowiedz
@N331: Część kierowców ma hamburgera zamiast mózgu. Czytając o tym wypadku myślę o tym, ile szczęścia miałem trzy lata temu. Jechałem z żoną do mojej matki na wieś i widziałem, że na zderzaku siedzi mi debil w ciężarówce. Zdążyłem tylko pomyśleć, co by się stało, gdyby nagle mi jakieś zwierzę wyskoczyło przed maskę i musiałbym nagle zahamować. A tu za zakrętem korek na dwa kilometry. Auto przede mną ostro hamuje,
  • Odpowiedz
@N331: najgorzej jak nie jedziesz na zderzaku a wpieprzy ci sie z prawego pasa gosc pod maske… tak to wyglada jak jest duzo obcokrajowców co nie zdawali prawa jazdy
  • Odpowiedz
@N331 w poniedzialek idę zeznawać na komendę, bo jakiś c--j mi na obwo wjechał w bezpieczną przestrzeń i mnie wyhamował na lewym pasie, filmik wysłałem na stopagresjidrogowej@gd.policja.gov.pl polecam
  • Odpowiedz