Wpis z mikrobloga

613 150 + 109 + 102 + 54 + 104 + 57 + 29 + 29 = 613 634

Dawno nic nie wrzucałem.
Zmieniłem rower, zagościł Giant TCR Advanced Pro 0.. ale z tym to też jest dobra historia, bo w salonie już stała nowa Madonka, którą oddałem. A dlaczego?
Przede wszystkim dlatego, że był spory problem z rozmiarem. Mierzyłem się do M - była ciut za duża, no to razem z fitterem doszliśmy do wniosku, że S będzie lepszym wyborem i w ciemno zamówiłem. No i klops. Sztyca za krótka około centymetr, nowa dłuższa sztyca 1600zł ale brak dostępności i niewiadomo kiedy będzie. Do tego mostek za krótki lekko 3cm - ale z tym się liczyłem zamawiając rozmiar S. Rozmyślając czy warto przemęczyć się z za krótką sztycą zrobiłem kilka kółek po garażu i z każdym kolejnym czułem się na tym rowerze zamiast lepiej to gorzej. Do tego jakość malowania w rowerze, który katalogowo kosztuje prawie 3 dychy to też był jakiś nieśmieszny żart. Chemii brak. Oddałem Madonkę.

Ale kiedy szukałem roweru pod uwagę brałem jeszcze nowego TCRa i to było to. Od razu polubiłem się z tym rowerem, choć nie oszukujmy się - nie wygląda jak Madonka, a spod sklepu na ustawce ukradli by go jako ostatniego xD
Rower jest bardzo lekki, waży ciut powyżej 7kg. Ma świetne karbonowe koła z płaskimi aero karbonowymi szprychami, a jakość malowania jest znakomita. W słońcu mieni się między niebieskim, fioletowym, szarym i zielonym.

Czy był to dobry wybór? Czas i sezon zweryfikują. Niestety ostatnie 3 tygodnie po prostu zostałem rozjechany przez choroby, jedna po drugiej i potem jeszcze trzecia (uroki dziecka w żłobku, które aktualizuje bazę wirusów ojca). PRki na segmentach z procentem na plus wpadają, nawet w stanie chorobowym, także może coś z tego będzie. Teraz muszę opanować wysokie tętno, które towarzyszy mi przy długim wysiłku.

W połowie listopada umówiony jestem na fitting, trzeba dopasować nową furę pod siebie i wywalić kilka zbędnych podkładek pod mostkiem co by nie było lipy.

#rowerowyrownik
Elessar - 613 150 + 109 + 102 + 54 + 104 + 57 + 29 + 29 = 613 634

Dawno nic nie wrzu...

źródło: jesienna_zapora

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach