Wpis z mikrobloga

#1000filmow ---- INDEX 123 A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W XY Z +111

Alien: Romulus

Reżyseria: Fede Alvarez
IMDb: 7.3/10
https://www.imdb.com/title/tt18412256/
S-F, horror

Grupa dzieciaków bez perspektyw obmyśla plan dorobienia się na ograbieniu wraku. Szybko jednak trafiają na coraz więcej problemów aż rozumieją w jakiej znaleźli się pułapce.

Doczekaliśmy się dobrego (choć na podium może jednak za słabego) i poprawnego filmu z uniwersum Obcego. W końcu pomysł na brak grawitacji w kosmosie! Sporo mrugnięć okiem do fanów. Zdjęcia są dobre, aktorzy sobie nawet radzą, głupotek scenariuszowych niewiele - da się obejrzeć. I pomyśleć, że w dzisiejszych czasach to wystarczy aby film był wart polecenia. Kiepsko to świadczy o tym dokąd to zmierza.
WLADCA_MALP - #1000filmow ----  INDEX 123   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K...

źródło: obcy

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@klementyna123: nawet wczoraj, ale pisze na tyle enigmatycznie aby spoilować jak najmniej

Aż spojrzałem na opis na IMDB: "Podczas przeszukiwania głębin opuszczonej stacji kosmicznej grupa młodych kolonistów staje oko w oko z najstraszniejszą formą życia we wszechświecie."
  • Odpowiedz
Grupa dzieciaków bez perspektyw obmyśla plan dorobienia się na ograbieniu wraku. Szybko jednak trafiają na coraz więcej problemów aż rozumieją w jakiej znaleźli się pułapce.

@WLADCA_MALP: no nareszcie zrobili remake Goonies ( )
  • Odpowiedz
Aktorzy zupełnie bez wyrazu i charyzmy jak dla mnie. Mógłby być lepiej zmontowany. Niemniej bardzo przyzwoite kino. Parę fajnych motywów było.
  • Odpowiedz
sporo mrugnięć okiem do fanów

@WLADCA_MALP niektóre te "mrugnięcia" są jak najbardziej w porządku, bo wpasowują się w całe uniwersum (np. danie androidowi twarzy Iana Holma), natomiast inne były dla mnie takim trochę żerowaniem na franczyzie i graniem na emocjach starszych fanów, np. "Get away from her, you bitch!". Słysząc to miałem mieszane uczucia, bo z jednej strony jest to kultowy tekst, ale z drugiej strony to tak jak w każdym
  • Odpowiedz