Aktywne Wpisy

realizta +1049
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Ana77 +76
Boże jaka ja jestem w-------a. Niestety pozwoliłam zamieszkać siostrzenicy która jest w LO w chacie, bo w domu nie miała wesoło, poza tym super fajna dziewczyna. Od razu zastrzegłam, że wole by nie zapraszała do moejego skromnego mieszkania nikogo.
Wiecie - małe mieszkanie. druga sprawa to domyslałam się, że zapraszać bedzie chlopaka, a ja uwazam, że każda powinna swoje sprawy trzymać na boku by zapobiec ewentualnym kłótnią, no i ja jestem starsza
Wiecie - małe mieszkanie. druga sprawa to domyslałam się, że zapraszać bedzie chlopaka, a ja uwazam, że każda powinna swoje sprawy trzymać na boku by zapobiec ewentualnym kłótnią, no i ja jestem starsza
Alien: Romulus
Reżyseria: Fede Alvarez
IMDb: 7.3/10
https://www.imdb.com/title/tt18412256/
S-F, horror
Grupa dzieciaków bez perspektyw obmyśla plan dorobienia się na ograbieniu wraku. Szybko jednak trafiają na coraz więcej problemów aż rozumieją w jakiej znaleźli się pułapce.
Doczekaliśmy się dobrego (choć na podium może jednak za słabego) i poprawnego filmu z uniwersum Obcego. W końcu pomysł na brak grawitacji w kosmosie! Sporo mrugnięć okiem do fanów. Zdjęcia są dobre, aktorzy sobie nawet radzą, głupotek scenariuszowych niewiele - da się obejrzeć. I pomyśleć, że w dzisiejszych czasach to wystarczy aby film był wart polecenia. Kiepsko to świadczy o tym dokąd to zmierza.
źródło: obcy
Pobierz@WLADCA_MALP: autor recenzji oglądał w ogóle film?
Aż spojrzałem na opis na IMDB: "Podczas przeszukiwania głębin opuszczonej stacji kosmicznej grupa młodych kolonistów staje oko w oko z najstraszniejszą formą życia we wszechświecie."
@WLADCA_MALP: no nareszcie zrobili remake Goonies (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@betonowa_klata: @WLADCA_MALP oglądałem i według mnie nie jest zły :)
@WLADCA_MALP niektóre te "mrugnięcia" są jak najbardziej w porządku, bo wpasowują się w całe uniwersum (np. danie androidowi twarzy Iana Holma), natomiast inne były dla mnie takim trochę żerowaniem na franczyzie i graniem na emocjach starszych fanów, np. "Get away from her, you bitch!". Słysząc to miałem mieszane uczucia, bo z jednej strony jest to kultowy tekst, ale z drugiej strony to tak jak w każdym