Aktywne Wpisy
Hej, do końca tygodnia pracuje w większym januszeksie biurowym. Po oznajmieniu swojej decyzji o zmianie pracy większość się na mnie obraziła i skazała na ostracyzm "społeczny" na ostatnie dni mojej pracy. Mam wrażenie że w takich firmach większość załogi to ofiary syndromu sztokholmskiego. Proponowałem że dokończę swoje sprawy do końca miesiąca, ale szefowa się obraziła i kazała zawijać mandzur wcześniej. Chęć zarabiania więcej niż 4000 netto to jest obraża majestatu dla "królowej"
badej123 +307
MEGA PROBLEM,
laptop uwala mi całą sieć wifi w biurze.
laptop nie musi być nawet podłączony do sieci wifi, wystarczy, że jest włączony.
brak komunikacji między 2 komputerami stacjonarnymi, brak możliwości używania skanera, drukarka hp drukuje co chce jakieś kropki znazcki, jedynie laserowa działa (xerox)
oczywiście po wyłączeniu laptopa wszystko działa
Jakieś tipy ? #hardware #laptopy
Jeżeli to nie jest super skomplikowane (np. sieć zabezpieczona WPA2 EAP zamiast WPA2 PSK), to zobacz np. pod Mintem/Ubuntu/Fedorą z pendrive czy takie same cyrki będzie odwalał przy połączeniu do sieci.
Wtedy można wyciągnąć wniosek czy trzeba dłubać w zainstalowanym systemie/przeinstalować czy to nie będzie mieć sensu.
Miałem tak długo z jednym MacBookiem - jak pojawiał się w sieci, padało wszystko. Do tej pory nie wiem co to powodowało bo wymieniliśmy tego ferelnego Maka.