Aktywne Wpisy

Vanche +757
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

KosmicznyBarszcz +142
Patrzę na główną a tam artykuł “Polska jest zalana tanim robolem z Kolumbii”
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?
#zalesie #wykop #rasizm
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?
#zalesie #wykop #rasizm

Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu auta, to skuteczny odstraszacz kiedy nagle z 40 funtów miesięcznie robi się 150 za samo ubezpieczenie bo masz punkty, i to najgorsze że trzeba je deklarować przez kilka lat od przekroczenia. Miałem nawet znajomych którym ubezpieczalnie wymówiły umowę na ubezpieczenie z powodu "niebezpiecznej jazdy" co powoduje niesamowite kompilkacje przy kolejnym bo trzeba zdeklarować czy kiedykolwiek ubezpieczyciel odmówił nam ubezpieczenia auta i mało firm decyduje się na takiego kierowcę z powodu zwiększonego ryzyka. Może to jest metoda?
#motoryzacja #mandaty #uk #samochody
Tak
@MarianoaItaliano: Choćby to, że p-------a idzie dostać ciągnąc się na autostradzie 110 km/h przez 15 km.
źródło: zasnąć
PobierzAle tak czy siak strasznie się dłuży jazda w tym miejscu.
No i farta miałem bo si załapałem na kurs i mogłem skasować sobie punkty ..nadal kosztowało £100 jak mandat ale nie wpadły punkty :)
I tak zgadzam się że w UK to poprostu część krajobrazu że nom stopa jest fotoradar.
3 pasy i ograniczenie do 70 ale pieszy musi tam przechodzić więc damy zwężenie i 40 km/h + radar. Typowy leczenie objawowe zamiast rozwiązania problemu który nawarstwiał się dekadami:
- Duża droga położona poza obszarem ruchu pieszych, nikt nie zakładał, że tam dotrze miasto.
- Przy modernizacji okolicy nikt nie rozważył
@MarianoaItaliano: weź brat lewak Ci się dobrał do konta..
Różnica między UK a Polską jest taka, że tutaj policja nie stoi co 5m, fotoradary są jasno oznaczone, można z nimi walczyć, a poza tym można spokojnie śmigać i 200km/h tylko trzeba uważać - a jak uważasz to generalnie spoko, bo fotoradary tutaj służą tylko
@MarianoaItaliano: No to już od dawna się nie zdarza tak często. Problemem może być jak ktoś jedzie np. licznikowe 118 na ograniczeniu 120 co daje 110-112 realnej prędkości. W każdym kraju europy przeszkadzałoby to innym uczestnikom ruchu. W Niemczech czy Austrii jak
@zomowiec: ale po co migasz?
Wiesz że od kierowania ruchem to jest policja?
Lepiej po prostu trzymać sobie odstęp i niech sam ten ktoś podejmie decyzję,
A stawanie na głównej i blokowanie większej ilości aut