Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam pytanie o zwrot towarów do sklepu przed upływem 14 dni. Kupiłem przez internet w znanym sklepie RTV konsolę Xbox. Pograłem na niej ze 30 h, ale chciałbym jednak ją oddać (bo wezmę PS5). Czy sklepy sprawdzają długość użytkowania sprzętu i mogą go nie przyjąć? Oczywiście zrobiłbym reset konsoli, ale być może gdzieś są zapisywane dane, których nie można usunąć?

#rtv #prawo #gry #konsole #januszerka

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości towaru będące wynikiem korzystania z niego w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania towaru.
Pytanie czy używanie konsoli przez 30h zmniejszyło jej wartość więcej niż pierwszy dzień. Moim zdaniem nie.
  • Odpowiedz
Pytanie czy używanie konsoli przez 30h zmniejszyło jej wartość więcej niż pierwszy dzień. Moim zdaniem nie.

@PanKapibara: To może nie, ale sam fakt rozpakowania nowego towaru i jego użycia już tak, więc swoje potrącą.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za odzew. Moje pytanie tyczyło się bardziej czasu "testowania", a nie samego rozpakowania. Na chłopski rozum granie przez 30 h to trochę wykracza poza ramy "zapoznania się z produktem". Ale wszystko zależy od interpretującego i mam nadzieję, że sklepy idą na rękę klientowi :).

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oddawałem w MediaExpercie Lenovo GO po kilku dniach i przyjęli. Nie bez problemów (próbowali sztuczek 'ale konsol z systemami zwrot nie dotyczy'), ale jak się uparłem to wzięli i zwrócili hajs.
  • Odpowiedz