@katopa: ja p------e jaka chamska wrzutka, trzeba zrobić inbę.
Oczywiście - deweloper dąży do obciążenia samorządów kosztem zapewnia miejsc postojowych. Ale co do tego ma Państwo? Będzie armageddon. #koalicjadeweloperska
@katopa: Witamy PiS vol 2. Identyczny model działania. Bo przecież jak ktoś z opozycji zagłosuje przeciw przez ten fragment to będzie 'Ugabuga, opozycja nie chce pomagać powodzianom'
@demimka: miałem na myśli to, że jeśli deweloper nie zapewni miejsc przy inwestycji, to ludzie będą parkować w pobliżu - przy ulicach, przy pobliskich osiedlach, na chodnikach, na dziko...
@katopa: za takie wrzutki powinien być kryminał. Ale jak deweloper zbuduje bez parkingu, to niech się o parking martwią ludzie, którzy to kupili. Widzieli co biorą. Tak samo jak samorząd wyda pozwolenie na budowę bez dojazdu, parkingów itd to niech mają pretensje do samorządu. Nikt nie zmusza do kupowania kurnika.
@smalu: tylko że samorząd może sam określić liczbę miejsc parkingowych jaka ma być, a nie że developer sobie decyduje. Jak będą osiedla dla biedy bez samochodu to jednak samorząd trzeba będzie winić bo na to pozwolą.
@CebulowyKrul: moim zdaniem minimum w postaci 1.5 samochodu/liczba mieszkań powinien być pozostawiony ustawowo, ale tak, masz rację - nic nie broni, aby samorząd ustawił ten współczynnik na 2. Jest w tym jakiś sens, aby tę decyzję w całości pozostawiać samorządom, nie byłbym kategorycznie przeciwko tej deregulacji.
Oburza mnie doklejanie tego do ustawy w sprawie powodzi, bez poszerzonego dialogu w tej konkretnej sprawie.
Oczywiście - deweloper dąży do obciążenia samorządów kosztem zapewnia miejsc postojowych. Ale co do tego ma Państwo? Będzie armageddon. #koalicjadeweloperska
Komentarz usunięty przez moderatora
Rząd planuje zniesienie obowiązku budowy miejsc postojowych przy budowie mieszka
Bo przecież jak ktoś z opozycji zagłosuje przeciw przez ten fragment to będzie 'Ugabuga, opozycja nie chce pomagać powodzianom'
-jestes pewien ze to pomoże nam minimalizować skutki powodzi?
-powodzi? Xd
źródło: 1000015076
PobierzAle jak deweloper zbuduje bez parkingu, to niech się o parking martwią ludzie, którzy to kupili. Widzieli co biorą.
Tak samo jak samorząd wyda pozwolenie na budowę bez dojazdu, parkingów itd to niech mają pretensje do samorządu. Nikt nie zmusza do kupowania kurnika.
Oburza mnie doklejanie tego do ustawy w sprawie powodzi, bez poszerzonego dialogu w tej konkretnej sprawie.