No i zaczynamy zabawę - od dziś do końca roku mamy okienko transferowe i zatrudniamy kolarzy (oraz zwalniamy!) na następny sezon. Do końca listopada (czyli przez kolejne 6 tyg.) możemy też podpisać własnych stażystów, na warunkach rynkowych, za tyle ile są warci w markecie.
Szybkie przypomnienie zasad: 1. Minimalna kwota od jakiej zaczynamy licytację, to aktualny CQ ranking kolarza (tzn. aktualny na poniedziałek i ostatni market) 2. Przebijający mają 24h na dołożenie do kontraktu 10%, kontrakty są roczne, 2- i 3-letnie, decyduje suma wysokości kontraktu. Czyli 100+100+100 może być przebite przez 330 lub 215+215. ZAWSZE musicie mieć pokrycie na ofertę i kontroferty w wolnym budżecie. Oferta go "zajmuje", a przelicytowanie takiej oferty "zwalnia". Wszystko będę starał się wpisywać online na bieżąco, a jak nie to z "odtworzenia" z chronologią. Każda kontroferta resetuje licznik 24h. 3. Każdy ma trzy strzały w licytacji dotyczące jednego kolarza, przy czym wywołanie licytacji zjada jeden (ostrożnie!) 4. Niektórzy kolarze są zastrzeżeni przez niektóre drużyny (R w excelu online), taka drużyna wobec tego kolarza ma nieskończoną liczbę ofert w licytacji i nie musi przebijać o 10%, a jedynie wyrównywać 5. Oczywiście możemy wyjść od jakiejkolwiek ceny (np. zaporowej), nie musi to być aktualne CQ 6. Możemy zwalniać aktualnych kolarzy, żeby robić miejsce w składzie i odzyskiwać pieniądze. Zwolniony kolarz dostaje połowę swojej pensji (połowa znowu jest w budżecie zespołu) i wraca do marketu. 7. Nie licytujemy kolarzy których zwolniliśmy w tym okienku 8. Nie licytujemy więcej niż 10 kolarzy na raz :) 9. Możemy brać kolarzy z poza marketu/juniorów za zero, przebić takiego wystarczy o 1 10. Wszystko z tagiem #fantasycycling, kontroferty w komentarzach, zawsze wołacie mnie, w komentarzu wołacie mnie i licytujących wyżej, jeden wpis = jedna licytacja (nie wpisujemy w jednym poście ofert dla kilku różnych kolarzy, bo zrobi się nieporządek w komentarzach) 11. Od tego sezonu mamy 30 miejsc na regularne kontrakty w składach, minimalna liczba kolarzy jaką zespół musi posiadać na koniec grudnia pozostaje bez zmian - 20. Brak 20 kolarzy w składzie w grudniu skutkuje rozwiązaniem drużyny. 12. Pamiętajcie że jeśli wasz kolarz zakończył karierę (w realu), możecie rozwiązać kontrakt bezkosztowo - musicie jednak sami na to wpaść i dać mi znać.
No i zaczynamy zabawę - od dziś do końca roku mamy okienko transferowe i zatrudniamy kolarzy (oraz zwalniamy!) na następny sezon. Do końca listopada (czyli przez kolejne 6 tyg.) możemy też podpisać własnych stażystów, na warunkach rynkowych, za tyle ile są warci w markecie.
Market na 2025: https://drive.google.com/file/d/1iRs3Zsoelh3IvvR5Kc3RYEBRQ1ZCNORG/edit?usp=sharing&ouid=113190092876341449346&rtpof=true&sd=true
Tu składy na 2025 i aktualne budżety: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wrqSjt2re1osfsFWlcbymIjiUDjLb9_Jo_bWg5HZRSI/edit?pli=1&gid=1926210441#gid=1926210441
Szybkie przypomnienie zasad:
1. Minimalna kwota od jakiej zaczynamy licytację, to aktualny CQ ranking kolarza (tzn. aktualny na poniedziałek i ostatni market)
2. Przebijający mają 24h na dołożenie do kontraktu 10%, kontrakty są roczne, 2- i 3-letnie, decyduje suma wysokości kontraktu. Czyli 100+100+100 może być przebite przez 330 lub 215+215. ZAWSZE musicie mieć pokrycie na ofertę i kontroferty w wolnym budżecie. Oferta go "zajmuje", a przelicytowanie takiej oferty "zwalnia". Wszystko będę starał się wpisywać online na bieżąco, a jak nie to z "odtworzenia" z chronologią. Każda kontroferta resetuje licznik 24h.
3. Każdy ma trzy strzały w licytacji dotyczące jednego kolarza, przy czym wywołanie licytacji zjada jeden (ostrożnie!)
4. Niektórzy kolarze są zastrzeżeni przez niektóre drużyny (R w excelu online), taka drużyna wobec tego kolarza ma nieskończoną liczbę ofert w licytacji i nie musi przebijać o 10%, a jedynie wyrównywać
5. Oczywiście możemy wyjść od jakiejkolwiek ceny (np. zaporowej), nie musi to być aktualne CQ
6. Możemy zwalniać aktualnych kolarzy, żeby robić miejsce w składzie i odzyskiwać pieniądze. Zwolniony kolarz dostaje połowę swojej pensji (połowa znowu jest w budżecie zespołu) i wraca do marketu.
7. Nie licytujemy kolarzy których zwolniliśmy w tym okienku
8. Nie licytujemy więcej niż 10 kolarzy na raz :)
9. Możemy brać kolarzy z poza marketu/juniorów za zero, przebić takiego wystarczy o 1
10. Wszystko z tagiem #fantasycycling, kontroferty w komentarzach, zawsze wołacie mnie, w komentarzu wołacie mnie i licytujących wyżej, jeden wpis = jedna licytacja (nie wpisujemy w jednym poście ofert dla kilku różnych kolarzy, bo zrobi się nieporządek w komentarzach)
11. Od tego sezonu mamy 30 miejsc na regularne kontrakty w składach, minimalna liczba kolarzy jaką zespół musi posiadać na koniec grudnia pozostaje bez zmian - 20. Brak 20 kolarzy w składzie w grudniu skutkuje rozwiązaniem drużyny.
12. Pamiętajcie że jeśli wasz kolarz zakończył karierę (w realu), możecie rozwiązać kontrakt bezkosztowo - musicie jednak sami na to wpaść i dać mi znać.
Jak o czymś zapomniałem to dajcie znać :)
@Ostatni_Piwniczanin
@AbaddonLincoln
@Scyzorro83
@luczyk
@cult_of_luna
@Pierre_Billotte
@puchacz22
@kotschrodingeradwarazyumiera
@Ejszyn
@AlteredState
@przemekg31
@delpiero777