Wpis z mikrobloga

[2.0] eKW pobieraczek
Link do nowej wersji:

Link do pobrania exe

* Pierwsza wersja z UI opartym na frameworku Flet
* Lista zadań, która jest zapamiętywana nawet po wyłączaniu programu
* możliwość wyboru kolorystyki i motywu
* Kilka nowych rozwiązań
* Oznaczenie sądu jest teraz listą pozwalającą na wyszukiwanie, na liście są również przypisy np. KR1M w Miechowie zamiast KR1M

Samo UI ma pozwolić mi na łatwiejszą modyfikacje i wprowadzanie zmian.
Teraz zacznę w końcu wprowadzać poprawki i zmiany, które zbierałem przez ten czas, gdy nie miałem czasu skończyć tego UI. Zapewne pojawią się jakieś nowe błędy, ale teraz powinno być już z górki.

#ekwpobieraczek

#ksiegiwieczyste #python #selenium #geodezja #nieruchomosci
RZM_4 - [2.0] eKW pobieraczek
Link do nowej wersji:

Link do pobrania exe

* Pierwsza...

źródło: Animation

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RZM_4: @stopy-kanadyjka Ja testowałem i czuję, że nie jestem (dostatecznie) prowadzony za rękę. Mam niby ustawioną ścieżkę zapisu, wybrany format. Generuję zakres, zapisuję do pliku, otwieram plik, idzie proces (używam firefoxa), a potem jest tylko tekst, że operacja zakończona pomyślnie. Ale brak jakiegoś przycisku aby zobaczyć rezultat. Jak otwieram lokalizację zapisu, widze pustkę.
  • Odpowiedz
Już widzę w błędach w czym moze być rzecz, @RZM_4 masz trochę pomieszane separatory, raz jest '\' a raz '/' dla lokalizacji.
Być może to jest przyczyną generowania błędów jak
"Błąd łączenia działów księgi: [Errno 2] No such file or directory: 'D:\Folder zapisu\test1/SI1M.00000002.9_1o.pdf'"
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zarroc pomieszanie separatorów w Pythonie nie ma znaczenia i powinno działać. Jest błąd łączenia pliku, który jest wymieniony, więc powinien on istnieć w folderze zapisu, faktycznie tam jest czy go nie zapisało i dlatego jest błąd?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@zarroc co do generowania pliki i jego otwierania to jest to niepotrzebne. Z poziomu generatora, po jego ustawieniu możesz zacząć pobieranie z zakresu. Pobieranie z listy jest raczej przeznaczone, gdy masz konkretną listę npm ze starostwa. Możesz oczywiście tak robić, lecz można pominąć krok generowania listy do piłki txt I zacząć od razu pobierać z zakresu
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@mk321 nie dojechali, bo nie robię nic nielegalnego. Te media to była stronka, która sama sprzedaje raporty o działkach i sama korzysta z podobnych rozwiązań
  • Odpowiedz
  • 2
@RZM_4 jak chcesz to rozwijać i utrzymywać to już na samym początku zadbaj o jakość kodu i architekturę bo Cię to zje w przyszłości
  • Odpowiedz
@RZM_4: jak wybiore opcje CSV to w pliku _raport.csv mam tylko podstawowe dane a nie wszystkie z księgi. Brakuje przede wszystkim numeru działki, obręb ewidencyjny - jest jakis na to sposób?
  • Odpowiedz
@RZM_4: na szybko:

- organizacja kodu która wydaje się losowa, coupling z headlessowa przeglądarka, hardcodowanie tu i tam, primitive obsession
- niespójny casing w nazwach metod/klas/funkcji, mieszanie polskiego i angielskiego w naming conventions (if zupelna czy tam if try_zupelna albo sad_list)
- funkcje po kilkaset linii, które mogłyby zostać rozbite na ładne
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@polskiprogramistaniemaluzu wiele z tego co napisałeś rozumiem i zdecydowanie poprawi to kod, zapewne razem z nowymi funkcjami będę sukcesywnie to poprawiał, a nawet planuje zrobić pierwszy raz code review. Natomiast co do reszty rzeczy to muszę się doszkolić i dopiero opracować plan poprawy, gdy zrozumiem przyczynę problemu. Jak pisałem wcześniej nie jestem programistą i moje umiejętności wynikają wyłącznie z tego było mi w danym momencie potrzebne, więc pewnie wielu rzeczy jeszcze
  • Odpowiedz