Wpis z mikrobloga

[2.0] eKW pobieraczek
Link do nowej wersji:

Link do pobrania exe

* Pierwsza wersja z UI opartym na frameworku Flet
* Lista zadań, która jest zapamiętywana nawet po wyłączaniu programu
* możliwość wyboru kolorystyki i motywu
* Kilka nowych rozwiązań
* Oznaczenie sądu jest teraz listą pozwalającą na wyszukiwanie, na liście są również przypisy np. KR1M w Miechowie zamiast KR1M

Samo UI ma pozwolić mi na łatwiejszą modyfikacje i wprowadzanie zmian.
Teraz zacznę w końcu wprowadzać poprawki i zmiany, które zbierałem przez ten czas, gdy nie miałem czasu skończyć tego UI. Zapewne pojawią się jakieś nowe błędy, ale teraz powinno być już z górki.

#ekwpobieraczek

#ksiegiwieczyste #python #selenium #geodezja #nieruchomosci
RZM_4 - [2.0] eKW pobieraczek
Link do nowej wersji:

Link do pobrania exe

* Pierwsza...

źródło: Animation

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@cr6d wygląd to kwestia gustu, funkcjonalność jest podobna, ale od strony modyfikacji to jest dużo łatwiejsze i lepsze dla mnie. Na pewno jest to krok wstecz, aby później zrobić łatwiej kilka kroków do przodu
  • Odpowiedz
@RZM_4: Ok, właściwy błąd brzmi tak:

[12.10.24 00:04:10]'WebDriver' object has no attribute 'execute_cdp_cmd'
[12.10.24 00:04:11](numer) - Błąd pobierania księgi: Message: Unable to locate element: [name="przyciskWydrukZupelny"]; For documentation on this error, please visit: [https://www.selenium.dev/documentation/webdriver/troubleshooting/errors#no-such-element-exception](https://www.selenium.dev/documentation/webdriver/troubleshooting/errors#no-such-element-exception)

Być może ma to związek z firefoxem, nie sprawdzałem
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@zarroc wychodzi na to że Selenium korzystając z Firefoxa nie znajduje na stronie przycisku z treścią lsiegiz więc szuka z treścią zupełna, której też nie znajduje. Więc robię dobrze strona może się nie ładować, może to być błąd Firefoxa, albo księga nie istnieje, ale zakładam że istnieje
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@remontujac_PL obecnie wykorzystuje tylko z list konkretnych ksiąg po 200 kw, bo takie zbiory muszę pobierać w pracy i nie mam z tym problemu, ale można na pewno dużo więcej i jak robiłem taki masowy scraping to jednego sądu to przy wolniejszym pobieraniu niż obecnie (4 razy wolniejszym przy 5 watkach) pozwala program to po kilku dniach dopiero zablokowali
  • Odpowiedz
@RZM_4: W ogóle byłoby mi to przydatne bardzo jakby robiło rzecz następującą - podaję numer księgi budynku i dostaję xlsa z listą lokali wraz z właścicielami, powierzchnią i udziałami. Takie coś byłoby absolutnym topem i odwaliłoby mnóstwo pracy z przepisywaniem danych.
  • Odpowiedz
@RZM_4 tylko to narzędzie musiałoby ogarnąć każdy wyodrębniony lokal i potem zajrzeć do każdej księgi lokalowej w budynku i jeszcze rozróżniać budynki czy klatki bo czasem są wielokrotnie lokale w księdze głównej np 3 lokale o numerze 1 a w rzeczywistości są w klatkach A, B oraz C
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@czester masz na myśli, aby zawsze pobierało zupełna, a nie tylko w przypadku braku zwykłej treści? Jeśli tak to nie ma problemu, mogę to do dać
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@remontujac_PL ciężko stwierdzić ile jest, a jeszcze trudniej ocenić między jakimi numerami są, bo często są przerwy w numeracji, więc to że między 50000-60000 nie będzie żadnej księgi nie oznacza, że na pozycji 60001 akurat jakiejś nie będzie
  • Odpowiedz