Aktywne Wpisy

Arbuzlele +735
KorpoRozowa +1
Jestem ciekawa co o tym myślicie, bo mi coacherki zaczęły wjeżdżać na psychę.
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Ja mam dwadzieścia kilka lat i pracuję w korpo, zarabiam ok. 4300 zł na rękę. Mój chłop, rówieśnik, pracuje fizycznie, robi nadgodziny i zarabia ok. 6000 zł na rękę. Mieszkamy razem, w małym mieście, w mieszkaniu mojej mamy, więc nie obciąża nas odstępne co miesiąc. Mamy wspólne konto w banku, na które przelewamy co miesiąc taką samą kwotę i z
Co uważacie za bardziej sprawiedliwe?
- Wpłacanie takiej samej kwoty na konto 67.5% (280)
- Wpłacanie procentowe od wypłaty np. po 40% wypłaty 32.5% (135)

źródło: temp_file3521637958550851743
Pobierzźródło: FgEY36cWYAEAw96
Pobierzźródło: comment_XfO4BBHLx5SYQcFjWenE2UZhr70bSXA9
Pobierz@wstanczyk: Czy ty mówisz o podniesieniu wieku emerytalnego XD?
niech po prostu zmniejszą podatki i ograniczą biurokrację (tak, wiem, że to nierealne bo to ich żelazny elektorat)
@Elberus: xDDD Czyli jak powiedzieć - "mam 16 lat i odkryłem Korwina tydzień temu, teraz rozumiem ekonomię".
Dzięki za posłużenie przykładem tego, co własnie wyszydziłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Elberus: i nigdy cie nie zastanawiało czemu ludzie wyrastają z Korwina? Z doświadczeniem życiowym ludzie orientują się do czego populizmy JKM by zaprowadziły :)
jesteście żałośni. gardzę wami :)
A już najzabawniejsze są korwinisci co chcą by wszystko było wolno rynkowe za wyjątkiem rzeczy która już ich dotyka. I jak np. Korwin został zbanowany na FB to nagle FB nie był już prywatnym
Dlaczego walisz taki ogólniak zamiast odpowiedzieć na te rzeczy które poruszyłem? Przecież pokazanie jak się mylę byloby dożgŏ bardziej efektywne.
Swoją drogą nie widzisz problemu w podejściu Korwina, że należy zostawić pieniądze i wybór ludziom, ponieważ ludzie dokonują najlepszych wyborów jeżeli chodzi o ich dobrobyt, podczas gdy jednocześnie obecną sytuacja
Skoro moje "manipulacje" są tak słabe to tym prostsze i łatwiejsze powinno być pokazanie jak to wygląda na prawdę. Ale prościej jest walić frazes bez pokrycia i liczyć że inni ci przyklasną pomimo że unikasz podania jakiekolwiek argumentu i wystarczą im twoje ataku słowne bez pokrycia
@wstanczyk: piszesz, ze Polacy nie lubią reform, mi się wydaje ze nie lubią złych reform jakby weszła reforma ze Tusk codziennie sra Ci to ryja to pewnie byś się cieszył, reszta Polaków niekoniecznie.