Wpis z mikrobloga

Jak ostatnio wprowadzili jakąś reformę, to psychoprawica do dziś im wypomina i stracili wtedy władzę. Polacy nie lubią reform.

@wstanczyk: Czy ty mówisz o podniesieniu wieku emerytalnego XD?
  • Odpowiedz
@wstanczyk: nikt nie potrzebuje ich "reform"
niech po prostu zmniejszą podatki i ograniczą biurokrację (tak, wiem, że to nierealne bo to ich żelazny elektorat)
  • Odpowiedz
nikt nie potrzebuje ich "reform"

niech po prostu zmniejszą podatki i ograniczą biurokrację

@Elberus: xDDD Czyli jak powiedzieć - "mam 16 lat i odkryłem Korwina tydzień temu, teraz rozumiem ekonomię".

Dzięki za posłużenie przykładem tego, co własnie wyszydziłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
xDDD Czyli jak powiedzieć - "mam 16 lat i odkryłem Korwina tydzień temu, teraz rozumiem ekonomię".

Dzięki za posłużenie przykładem tego, co własnie wyszydziłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wstanczyk: xD czyli jak powiedzieć - wyrosłem z Korwina i teraz staję na głowie żeby utrzymać status quo bo już jakoś się zagnieździłem w tym systemie. może i jest c-----o, ale stabilnie idziemy na dno.
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem: po prostu dziadzieją, tracą nadzieję, chęci, dają się złamać i ostatecznie stwierdzają "co zrobisz, nic nie zrobisz, takie życie Bożenko"
jesteście żałośni. gardzę wami :)
  • Odpowiedz
@Elberus: tak. Wszyscy dziadzie ją a ty jesteś najmądrzejszy i nigdy nie zmienisz zdania :) A to że w praktyce każdy jeden postulat Korwina by doprowadził do dużo większej patologii niż jest obecnie to już nieważne.

A już najzabawniejsze są korwinisci co chcą by wszystko było wolno rynkowe za wyjątkiem rzeczy która już ich dotyka. I jak np. Korwin został zbanowany na FB to nagle FB nie był już prywatnym
  • Odpowiedz
@Elberus: tak. Nie masz jak odpowiedzieć na postawione argumenty więc po prostu powiedz ze mieszam wątki i mylę pojęcia XD

Dlaczego walisz taki ogólniak zamiast odpowiedzieć na te rzeczy które poruszyłem? Przecież pokazanie jak się mylę byloby dożgŏ bardziej efektywne.

Swoją drogą nie widzisz problemu w podejściu Korwina, że należy zostawić pieniądze i wybór ludziom, ponieważ ludzie dokonują najlepszych wyborów jeżeli chodzi o ich dobrobyt, podczas gdy jednocześnie obecną sytuacja
  • Odpowiedz
@Niebadzksieciem: bo powtarzasz pomylone farmazony wynikające z głupoty albo nieświadomości, które już czytałem tu i ówdzie dziesiątki razy myśląc, że jesteś fajny. nie jesteś, a manipulujesz tak słabo, że nawet nie chce mi się tego prostować.
  • Odpowiedz
@Elberus: tak. Znowu ogólnie i zero konkretów. Sam byłem korwinisty z dekadę temu gdy miałem te 18-20 lat. I tak samo miałem mechanizm wyparcia.

Skoro moje "manipulacje" są tak słabe to tym prostsze i łatwiejsze powinno być pokazanie jak to wygląda na prawdę. Ale prościej jest walić frazes bez pokrycia i liczyć że inni ci przyklasną pomimo że unikasz podania jakiekolwiek argumentu i wystarczą im twoje ataku słowne bez pokrycia
  • Odpowiedz
Brawo, domyśliłeś się. Przyznam, że się bym po tobie nie spodziewał, ale jaki dumny jesteś widzę! (ʘʘ)

@wstanczyk: piszesz, ze Polacy nie lubią reform, mi się wydaje ze nie lubią złych reform jakby weszła reforma ze Tusk codziennie sra Ci to ryja to pewnie byś się cieszył, reszta Polaków niekoniecznie.
  • Odpowiedz