Wpis z mikrobloga

Słusznie zauważasz, hejt ma głównie miejsce w internecie, kiedy nie mamy do czynienia z drugim człowiekiem na żywo, to nie tak że większości osób, przeszkadzają dzieci same w sobie tylko ich głośne zachowanie. Ludzi chcą spędzić mile czas, a nie poświęcać się za dzieci innej osoby, dlatego coraz popularniejsze są hotele, restauracje itp. tylko dla dorosłych, na zachodzie jest to od wielu lat.
Co do sprawy aquaparku ma mieszane uczucia bo jest
  • Odpowiedz
przeszkadzają dzieci same w sobie tylko ich głośne zachowanie

@HaPe: O tych rzekomo głośnych, rozwydrzonych bachorach też czytam tylko w internecie. Mieszkałem na wielu warszawskich osiedlach i bomble są niczym przy hałasie jaki generują psy. A trafić jeszcze na mieszkanie nad którym kundel ujada po wyjściu właściciela do pracy to już w ogóle dramat.
  • Odpowiedz
@HaPe: z drugiej strony, póki dzieci było więcej w krajobrazie to ich zachowanie tak nie raziło. A teraz, gdy jest ich mało w przestrzeni publicznej to zachowanie dzieci, jakie by nie było, zwraca uwagę.
Jak chodzę z moimi maluchami do sklepów po zakupy to np. często slyszę od kasjerek, że mam bardzo grzeczne dzieci, bo są akurat jedynymi w kolejce i faktycznie cierpliwie stoją i czekają aż wyjdziemy ze sklepu
  • Odpowiedz
przeszkadzają dzieci same w sobie tylko ich głośne zachowanie.

@HaPe: jak to jest, że bezdzietny lambadziarz zawsze spotyka tylko te rozwrzeszczane i piszczące dzieci, a ja otoczony nimi non stop praktycznie takich nie widzę?
  • Odpowiedz
jak to jest, że bezdzietny lambadziarz zawsze spotyka tylko te rozwrzeszczane i piszczące dzieci, a ja otoczony nimi non stop praktycznie takich nie widzę?

@zmarnowany_czas: co ty taki agresywny, powinnieneś być szczęśliwy z rodzinką

a ty nie pisałeś coś o hejcie w internecie?
  • Odpowiedz
@HaPe: pisałem ignorancie o hejcie wywołującym konkretne konsekwencje, gdybyś przeczytał ze zrozumieniem, to byś wiedział. Chyba że po prostu manipulujesz, bo tak, wtedy to słabo świadczy o tobie.

A hejt na bezdzietnych pasożytów to nie tylko przyjemność, ale i obowiązek.
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: chyba to życie rodzinne ci się za bardzo nie układa skoro rozładowujesz frustrację w necie.

pamiętaj hejt rodzi hejt, nie przekonasz nikogo do posiadania dzieci wyzywając go
  • Odpowiedz
chyba to życie rodzinne ci się za bardzo nie układa skoro rozładowujesz frustrację w necie.

@HaPe: uuu, widzę że zabolało nazwanie pasożytnictwa pasożytnictwem, skoro odpowiedzieć potrafisz tak marnym ad personam.

nie przekonasz nikogo do posiadania dzieci wyzywając
  • Odpowiedz
uuu, widzę że zabolało nazwanie pasożytnictwa pasożytnictwem, skoro odpowiedzieć potrafisz tak marnym ad personam.

@zmarnowany_czas: pasożyt to osoba żerująca na żywicielu, tymczasem ja przez całe życie więcej wpłacam do systemu w podatkach niż od niego otrzymuje. Skąd ta agresja u ciebie wynika? musi być jej jakieś żródło? problemy finansowe?

Mam z tobą spory problem. Czasem wydajesz się człowiekiem rozsądnym, a następnie pokazujesz jakim jesteś manipulatorem, że nie potrafisz czytać ze
  • Odpowiedz
Ty po prostu nie akceptujesz jak ktoś ma inne zdanie.

@HaPe: gościu, w wielu tematach p--------z takie bzdury, że nazywanie tego „innym zdaniem” to mało śmieszny żart xD i nie chodzi mi o demografie, a wiele innych, gdzie już nie raz nawet ja wskazywałem ci pisane przez ciebie bzdety

tymczasem ja przez całe życie więcej wpłacam do systemu w podatkach niż od niego
  • Odpowiedz
gościu, w wielu tematach p--------z takie bzdury, że nazywanie tego „innym zdaniem”

@zmarnowany_czas: naucz się kultury wypowiedzi, ja do ciebie w tak agresywny sposób nmie piszę

Tak, oczywiście. Emerytura to będzie za darmo, leczenie nadciśnienia, nowotworu i kamicy nerkowej, czy innego przewlekłego gówna na starość to też będzie za darmo. System nie działa tak, że jak wpłacasz teraz, to odbierasz za 30 lat. Wtedy będą płacić na ciebie moje (i
  • Odpowiedz