Wpis z mikrobloga

• 1
@czuczer: na 50-60 przesyłek miesięcznie z allegro inpostem na drugi dzień przychodziły wszystkie, inpost nigdy nie zgubił mi niczego, allegro one spróbowałem drugi raz, za pierwszym razem z ciekawości i przesyłka była po 4 dniach, tym razem z rozpędu bo domyślnie wybrało mi tą opcje.
  • Odpowiedz
@Philosohero: a wiesz może co oznacza po statusie wydane do doręczenia, przyjęta w centrum logistyczne? O tej samej godzinie. Reszta paczek ma normalnie tylko status wydane do doreczenia
  • Odpowiedz
  • 0
@Jelen_Szlachetny: No ale cały czas pije do allegro, sprzedawca przygotował przesyłkę praktycznie od razu po zakupie, pomimo, że był to już wieczór i wyglądało rzeczywiście jakby to miało trafić na drugi dzień. Wiadomo jaka firma obsługuje te paczkomaty Allegro One?
  • Odpowiedz
@Philosohero: Niekoniecznie. Ja np staram się rzetelnie wysyłać paczki w terminie, ale zdarzy mi się 1 na 100 przypadków, że braknie mi towaru, etykietę wygeneruję, a wysyłkę robię dzień później.
BTW, u mnie kurier Allegro One działa bardzo sprawnie. Ale to pewnie zależy od rejonu, zresztą jak z każdą firmą kurierską.
  • Odpowiedz
@Jelen_Szlachetny:
Jeżeli sprzedawca nadaje w punkcie lub automacie, to jako nadanie pokaże dopiero moment odbioru przesyłki z punktu przez kuriera. Dla Allegro jako termin nadania nie liczy się, kiedy sprzedawca fizycznie nada przesyłkę, lecz to kiedy wyruszy ona w drogę.
  • Odpowiedz