@koral: Stolicą Mazowsza był Płock więc to jest bardziej historycznie właściwe dla tradycyjnych strojów ludowych , jeśli mówimy o strojach właściwych dla miasta i okolic, choć Warszawa jako część tych okolic też, ale trudno powiedzieć, że to "strój ludowy Warszawy".
@Zabi96: nieprawda, typowa klasa średnia z Radomia i Białegostoku wygląda jak na zdjęciu poniżej. Na memie widzimy klasyczny przykład klasy wyższej pochodzącej z Warszawy
@m4xejd: no jak nazjeżdżało się buraków z całej PL co dopiero w stolicy mogą wyrazić "swoje ja" bo u siebie na wichurze to by im widłami po łbie dali to co się dziwisz że tak to wygląda ( ͡°͜ʖ͡°)
@Tortcebulowy: @AlaskanskieRodeo: na obu obrazkach widać rodzinę 2+3, a ponoć miastowi tacy wygodni i dzieci nie chco mieć i przez nich demografia spada ( ͡º͜ʖ͡º)
@AlaskanskieRodeo: coś w tym jest. Byłem ostatnio kilka dni na delegacji w Warszawie, poszedłem sobie do pobliskiej galerii i ludzie na zwykłe zakupy byli o------i jak na przyjęcie xD
źródło: 14b57d415643d34bf700b22137569338f1fb340e8906a92bc99d726db32b5bdf
Pobierzźródło: comment_1598436994N7XQo1BId71KJORMc9ylaI
Pobierz@koral: Stolicą Mazowsza był Płock więc to jest bardziej historycznie właściwe dla tradycyjnych strojów ludowych , jeśli mówimy o strojach właściwych dla miasta i okolic, choć Warszawa jako część tych okolic też, ale trudno powiedzieć, że to "strój ludowy Warszawy".
Męskie góralskie wyglądają też pedalsko xD
@pozdroxxx666 @heinrich-von-spychow dokładnie xD
Ja widzę Warszawę codziennie od ponad 15 lat i potwierdzam, że te memy to prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: succession
Pobierz