Wpis z mikrobloga

Czy coś ze mną jest nie tak jeśli chodzi o zakupy w sklepie z czerwonym owadem w kropki? Krokiety z mięsem są dla mnie niesmaczne - szczególnie mięso jest takie jakieś mało przyprawione, a poza tym trafiam często na jakieś dziwne, miękkie białe grudki, które wywalam do kosza. Taki problem nie występuje w krokietach chociażby kupionych w #lidl lub #kaufland. Nie tak dawno zasmakowałem serdelków z firmy Duda, które kupiłem w #kaufland. Są miękkie, może napompowane nieco powietrzem, ale są bardzo smaczne i prawie nie trzeba ich gryźć, bo praktycznie rozpływają się w ustach. Pomyślałem, że przejdę z parówek na serdelki. Akurat byłem w Biedronce i kupiłem tam serdelki. Okazały się twarde, niezależnie od tego jak długo bym je nie gotował, a poza tym w smaku jakieś takie nijakie. Tak jakbym jadł przerośniętą parówkę, zamiast serdelka. Czy mam pecha, czy ktoś również ma te same odczucia?

Mieszkałem przez pewien czas w miejscu, w którym była tylko Biedronka. Przez to smakując po raz pierwszy pewnych "specjałów", nie chciałem już do nich wracać. Okazuje się jednak, że w innych sklepach produkty o tych samych nazwach okazują się nie dość, że zjadliwe, to jeszcze całkiem smaczne. Nie dotyczy to zapewne wszystkich produktów, bo np. jogurty wszędzie są tak samo dobre. Oczywiście to tylko mój punkt widzenia, ale chętnie poczytam, czy ktoś również ma to samo wrażenie na konkretnych produktach.

#serdelki #zalesie #biedronka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zakopianczyk: miałem podobnie, po tym jak spróbowałem kilku produktów z biedronki długo musiałem przekonywać się żeby dać szansę analogicznemu produktowi z innego sklepu.
  • Odpowiedz
  • 0
@SoSweetAcme: Dlatego bardzo rzadko je kupuję. Czasem jednak zdarza się sytuacja, w której nie mam czasu przygotować dobrego posiłku i tylko wtedy sięgam po takie produkty. Tym wywodem chciałem tylko podkreślić to, że jeśli już muszę je kupić ten jeden raz, to chociaż chciałbym zjeść komfortowo i smacznie, bo zdrowo to raczej się nie da. Chociaż mogę się mylić.
  • Odpowiedz
a poza tym trafiam często na jakieś dziwne, miękkie białe grudki, które wywalam do kosza

@Zakopianczyk:
Miękkie, białe grudki w mięsie mielonym? Niemożliwe!

Pomyślałem, że przejdę z parówek
  • Odpowiedz