Wpis z mikrobloga

przychodzę po niego na spontanie w weekend rano, otwiera ona i mówi że go nie ma w domu akurat i późno wróci

@mirko_anonim: jak by jakis znajomy tak wbijal bez zapowiedzi, to automatycznie bym sie od niego odcinal.
Napisz i sie umow jak normalny czlowiek, ludzie maja swoje plany.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jakby ktoś niezapowiedziany do mnie przyszedł to bym udawała że mnie w domu nie i to nie ważne jak bardzo bym tego kogoś lubiła. Po prostu wpraszanie się bez zapowiedzi i umówienia się jest mega niegrzeczne i tracą brakiem szacunku do granic drugiego człowieka.

Jesli większość Twoich spotkań z tym kolegą jest spontanicznych bez zapowiedzi to ja się nie dziwię żonie że stawia dzieci i czas spędzony z rodziną jako
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: możliwe są 2 sytuacje:

albo to klasyczne odcinanie pantofla od kolegów-singli. możliwe tez ze sama miała takie sytuacje ze swoimi koleżankami-singielkami i wie co jest 5 ( ͡º ͜ʖ͡º) tu tez fajnie sobie urobiła frajera ze normalnie ponad jego głową decyduje kto ich moze odwiedzać, a kto nie xD

albo oni oboje mają ciebie dość, ale gość nie ma psychy cie odpulić, wiec robi
  • Odpowiedz
A ja tu widzę "winę" Twojego kolegi.

Jeśli dla niego to jest ok, że wpadasz bez zapowiedzi, albo siedzisz z nim i grasz w fifę - to niech porozmawia o tym z żoną.
A jeśli przyznaje rację to niech Tobie postawi granicę.

Totalnie w tej historii brakuje mi reakcji Twojego kumpla.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
poważny-strażnik-55: Ciężko powiedzieć. Może jej nie pasuje Twoja częsta obecność, może w jej głowie jesteś tym, co upija męża, a może powiedziałeś coś nie tak dwa lata temu xD

Ogólnie bym się tym nie przejmował ale jak Cię to dręczy, zapytaj kumpla

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
Po prostu wpraszanie się bez zapowiedzi i umówienia się jest mega niegrzeczne i tracą brakiem szacunku do granic drugiego człowieka.

@Kitku_Karola: o kutwa, no tak zapomnialem ze teraz sie trzeba z miesiecznym wyprzedzeniem umawiac, wbic w kalendarzy, w drzewko spotkan, zapowiedziec sie konkretnie z terminem od do.

A potem placz i lament bo nie ma spontanicznosci, bo nie ma nic szalonego, bo wszystko poukladane od A do Z, a znajomych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli to nie jest bait to nawet nie bardzo wiem jak to skomentować. Tak w skrócie - dorośli ludzie mają życie i nie spoglądają życzliwie na kogoś, który wpada bez zapowiedzi chlać i grać w gierki od rana. xD
  • Odpowiedz