Wpis z mikrobloga

@erebeuzet PiS - Opcja amerykańsko-izraelska , PO - opcja niemiecka.Ciężko powiedzieć która lepsza, z jednej strony mamy sąsiada który jest mocnym graczem w Europie ale historia uczyła,żeby im nie ufać . Stany póki widzą w nas korzyści to udają przyjaciela,pytanie co w razie konfliktu.Konfa wydaje mi się,że to zwykli populiści którzy by nawet dużo chcieli ale chyba nie mają pojęcia co by zrobili jakby doszli do władzy. Lewica to kiedyś dbała
  • Odpowiedz
@mozgen: To też trochę wbrew politykom, bo elity mamy średnie, ale mamy dobre położenie, zasoby i całkiem sprytnych ludzi na tle świata. Jeśli ktoś twierdzi,że Polacy są głupi to znaczy, że za granicą był tylko na wycieczce.
  • Odpowiedz
Ajajaj jaka ta nasza klasa polityczna jest fatalna. Tymczasem

@mozgen: To jest POMIMO rządu!

Wzrost PKB jest tylko i wyłącznie ciężką pracą Polaków i ich ambicjami do rozwoju/tworzenia biznesów itp. Podobnie jest w
  • Odpowiedz
@malani: @djtartini1 Nie kupuję tego „my Polacy tacy mądrzy i pracowici rozwijamy nasz kraj na złość naszym politykom”. Umowy międzynarodowe, członkostwo w UE, Schengen, NATO i innych strukturach międzynarodowych, przepisy wewnętrzne. To wszystko tworzy ramy dla działalności gospodarczej Polaków. To wszystko zostało uzgodnione przez rządy po 1990 roku, z różnych opcji, wybrane przez obywateli. Oczywiście bez pracy ludzi ten sukces nie miałby miejsca, ale demonizowanie polityków IMO działa na
  • Odpowiedz
@mozgen: Zobacz na mapkę jeszcze raz i powiedz mi czym różnimy się w tym co napisałeś od Czechów/Słowaków czy Litwinów?

Sorry ale mam serdecznie dosyć polityków chwalących się tym PKB jakby to była ich zasługa. Nie, nie jest. A wejście do Unii to nic innego jak zniesienie problemów, które właśnie POLITYCY STWORZYLI. Czyli regulacje celne, protekcjonizm gospodarczy, migracji pracowniczej itp.
  • Odpowiedz
PiS - Opcja amerykańsko-izraelska , PO - opcja niemiecka.Ciężko powiedzieć która lepsza,

@Bulkas123: opcja amerykańska jest lepsza, przecież to oczywiste. Izrael masz w obu opcjach i tak
  • Odpowiedz
Nie kupuję tego „my Polacy tacy mądrzy i pracowici rozwijamy nasz kraj na złość naszym politykom”.

@mozgen: Dlatego napisałem- trochę wbrew politykom. Ogólnie to był chyba jedyny sesnsowny kierunek za który też- nie ma co kryć zapłaciliśmy też zachodniemu biznesowi tymi firmami, które dobrze funkcjonowały lub miały monopol jak banki, tpsa, elektrownie, zelmer.
  • Odpowiedz