@tomwick55 właśnie się zdziwiłem jak mi endokrynolog powiedziała żebym więcej niż 5 jajek na tydzień nie jadł xDDD powiedziałem że pani powie tak ktoś inny powie inaczej a ja jadłem prawie codziennie po 3-4 jajka i nic mi nie było a nawet dobrze się czułem
@TwujKoshmar: U nas dalej na alergię wciskają ludziom wapno, to myślisz, że chce im się sprawdzić, że ich wiedza o cholesterolu w jajkach jest przestarzała? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Greg36: @frutson rząd się wam z korporacjami spożywczymi pomylił bo to one sponsorowały te wszystkie badania w które wierzą lekarze i dietetycy a przy okazji zwykli ludzie
@frutson: Rząd i Żydzi mówią też żebyś nie jadł kupy, pamiętaj o tym jak będziesz następnym razem na kiblu. Na kiblu? Heh chyba nie jesteś dobrym gojem z kiblem w domu Żydzi ci to wmówili
@frutson steal, murder, drink bleach, don't wash your hands, don't go to the doctor, don't eat appropriate amounts of carbohydrates, proteins, and fats, don't exercise....
@tomwick55: @CorniShon007 @TwujKoshmar @FejsFak Gdybyście rozumieli czym są badania epidemiologiczne, to byście wiedzieli, że te limity nie mają zbyt dużego sensu. W badaniach epidemiologicznych zawsze wyjdzie, że osoba jedząca 5 czy tam 10 jajek dziennie będzie mniej zdrowa od osoby niejedzacej w ogóle jajek czy jedzących ich mało, ponieważ osoba jedząca więcej jajek będzie miała większą masę ciała (bmi), a bmi zawsze koreluje ze zdrowiem, osoby z
@Greg36: xD medycyna konwencjonalna jest super do pewnego momentu, a momentem tym zazwyczaj jest mocny uszczerbek na zdrowiu spowodowany przez jakiegoś konowała. Wtedy człowiek zaczyna sam za siebie myśleć
@frutson: niech jeszcze spożywa rtęć. W ogóle jak wszyscy wiedzą to rząd mówi czy jeść jajka, nie naukowcy xD A naukowcy się pewnie nie znają, bo jakiś dziennikarzyna raz napisał, żeby jeść a raz nie, wiec już nie można im ufać xD
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
#teamjajka
@Greg36:
@frutson i ty też geniuszu
Serdecznie polecam ten wywiad z prof. Triszke
https://zwierciadlo.pl/zdrowie/356022,1,ile-mozna-jesc-jajek--dziennie-i-tygodniowo-rozmowa-z-profesorem-trziszka.read