Wpis z mikrobloga

ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fsfdjf to jest ogólnie problem naszych czasów. Ludzie potrafią wcisnąć politykę wszędzie. Nawet w tematach zupełnie z polityką nie związanych (swoją drogą to niektórych podziwiam, jak potrafią połączyć ze sobą wątki, które są ze sobą totalnie nie powiązane). Wydaje się, że jest to wina polaryzacji. Emocje są już bardzo mocno nakręcone i ludzie potrzebują dać im upust. To takie błędne koło - ludzie piszą komentarze, żeby dać upust emocjom, przez to
  • Odpowiedz
@fsfdjf: ja to w ogóle nie kumam jak można się tak podniecać polityką. Siedzi ojciec, ogląda te telewizję, skacze po kanalach non top, a ja nie tv to w internecie, co dzień to samo mówi i się wk%%wia tylko, bluzni i przeklina do tv, a i tak na nic nie ma wpływu albo marginalny...
  • Odpowiedz
@fsfdjf chciałbym mieć taki mindset. W zasadzie taki miałem żyjąc za granicą. Od kiedy mieszkam w Polsce i dochodzą do mnie newsy z wewnątrz to niestety mnie to triggeruje. Skręca mnie fakt jakich ludźmi mamy za „sterami” i co wygadują :(
  • Odpowiedz
@fsfdjf:
No niestety od kiedy politycy zauważyli że tworzenie generatorów oburzenia im się opłaca a tv i social media to potęgują to mamy to co mamy.
  • Odpowiedz
@fsfdjf to jest to, o czym piszę odkąd mam tutaj konto (czyli jakieś 3-4 miesiące)
Ci ludzie stają się tacy sami jak ich starzy z których się śmiali - żyją polityką, toczą jakieś gówniane wojenki która partia lepsza, a mój ,,polityk” kłamie lepiej niż Twój xD

Chodzą od 30 lat głosować na tych samych złodziei, i jeszcze oburzenie jak ktoś nie pójdzie - ,,bo oni mają realny wpływ na politykę”
Odpowiadam : gunwo
  • Odpowiedz
@fsfdjf

ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?

W wiekszosci to nie ludzie tylko polityczne trole i boty majace za zadanie polaryzacje spoleczenstwa. Strasznie mnie cieszy ze od czasu do czasu pojawia sie post, bardzo plusowany, ktory ppokazuje ,ze jednak wiekszosc spoleczenstwa to normalni, zyczliwi
  • Odpowiedz

@fsfdjf: też tego nie ogarniam, ludzie pieklą się żeby ich prawda była ichsza z jakimiś innymi anonimami, albo - jeszcze lepiej - trollami xD
Ja sobie puszczam pierdółkowate posty i czasami też potrafi burza wyjść (ʘ
  • Odpowiedz
@fsfdjf: To jest objaw, że w ich życiu wiele rzeczy jest nie tak i umysł wtedy stara się zająć ideologią. To jest głupie i niebezpieczne, bo można skończyć jak ten koleś z KODu, który zabił asystenta europosła PIS.
  • Odpowiedz

@fsfdjf: płacą im za to.

Dziękuję za uwagę
  • Odpowiedz