Wpis z mikrobloga

Wyciekło nagranie Solorza z dzisiejszej rady nadzorczej, tej na której odwołał swoje dzieci z zarządu i praktycznie przekazał majątek w ręce nowej żony.

Dla mnie to on jest nafaszerowany dragami. Słychać że bełkocze i nie ma pojęcia gdzie jest, mówi to co mu ten prawnik podpowiada.
Troche dziwne że policja się tym jeszcze nie zainteresowała. Jaki kraj taka Sukcesja ¯\(ツ)/¯
#polityka #polska #afera
thorgoth - Wyciekło nagranie Solorza z dzisiejszej rady nadzorczej, tej na której odw...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 277
@thorgoth: to co mnie jeszcze w tej sprawie zastanawia, to fakt że na walne zgromadzenie w spółkach o - być może - znaczeniu strategicznym dla państwa można się wdzwonić zdalnie i jeszcze mieć prawo głosu.

Przecież przy odrobinie współczesnej technologii to ja mógłbym się na takie walne zgromadzenie wdzwonić jako pan Solorz
  • Odpowiedz
to co mnie jeszcze w tej sprawie zastanawia, to fakt że na walne zgromadzenie w spółkach o - być może - znaczeniu strategicznym dla państwa można się wdzwonić zdalnie i jeszcze mieć prawo głosu.

@thorgoth: nawet służby specjalne pilnujące infrastruktury nic nie dadzą jeśli wolisz używać bezpłatnej poczty na Onecie czy WP.
Przykład idzie z góry, a jak widać nikomu w Polsce to nie przeszkadza,
  • Odpowiedz
@thorgoth: To nie jest takie łatwe na jakie wygląda. Wcześniej musisz się na to walne zarejestrować (za pośrednictwem swojego rachunku maklerskiego). Później jeśli możliwe jest uczestniczenie w walnym zdalnie, to każdy z uczestników dostaje własne dane do zalogowania się i oddawania głosu. Tutaj zdalnie jako przewodniczący rady nadzorczej tylko otworzył obrady walnego zgrmadzenia, a z tego co widziałem to prawo głosu w jego imieniu wykonywał jego pełnomocnik.
  • Odpowiedz
@plusikdziczku: W amerczyce wielu miliarderów jest blisko setki i jeszcze dają radę. Pieniądze w kwestii długowieczności jedyne co dają to dobrą profilaktykę, badasz się często i masz dobrych lekarzy, ale w zdrowiu bez interwencji lekarzy można żyć ponad setkę i było wiele takich osób.
  • Odpowiedz