Wpis z mikrobloga

W jaki sposób zagospodarowalibyście taką przestrzeń, salon+kuchnia? Potencjalna ścianka pomiędzy strefami może być spokojnie usunięta, może też zostać.

Musi zostać wygodny dostęp do balkonu, pasuje gdzieś wpakować narożnik lub kanapę, jeśli fajna (chociaż preferowany jest narożnik), miejsce do jedzenia, tv, a cała reszta w sumie dowolnie, bo jeśli nie zmieści się tu, to będzie po prostu w innym pomieszczeniu, chociaż wiadomo, że szafki zawsze na plus.

#mieszkanie #urzadzajzwykopem #remontujzwykopem #wnetrza #urzadzanie #mieszkaniedeweloperskie
kasiknocheinmal - W jaki sposób zagospodarowalibyście taką przestrzeń, salon+kuchnia?...

źródło: salonaneks

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miszcz_Joda: wstępny plan jest właśnie taki, żeby się jej pozbyć lub wymienić na wyspę (dużo szuflad od strony kuchni) z ewentualnym dodatkiem tyłu, na którym by mógł być według jednej z opcji tv. Ale może ktoś ma jakieś zastosowanie dla niej. Tu nawet nie tyle chodzi o projekt, co o luźne pomysły/sugestie. Coś tam mamy nabazgrane wstępnie, ale w sumie cały czas jest powrót do tego samego układu podczas planowania,
  • Odpowiedz
@irenicus30: od strony kuchni wysokie okno, od strony salonu dwuskrzydłowe drzwi na balkon. Tam gdzieś w okolicy tego okna kuchennego ma być grzejnik, jeśli się nie mylę to w tym zagłębieniu koło niego, ale na tym etapie miejsce jeszcze jest do modyikacji.
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: hm ok zwroc uwage zeby blat kuchenny nie byl za krotki (chyba 2.5 metra minimum powinno byc moja babcia ma mniej i jest to niewygodne od 50 lat) nie wiem jakie agd kuchenne bedziesz bral, ewentualne stół może pełnić funkcję pomocniczą zamiast blatu jeśli jest blisko
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: jedna z opcji poniżej. Falowana linia to opcjonalne umiejscowienie tv- jeśli tam na wyspie, to wyspa z jakimś delikatnym "tyłem" w tym miejscu typu listewki czy inne lamele, reszta wyspy wolna, a po lewej stronie od narożnika wolne miejsce na półki. Jeśli tv po lewej stronie od narożnika to wyspa bez tego "rusztowania" tylko cała obustronnie otwarta. Myśleliśmy, żeby układ dawał też opcje modyfikacji jakby była chęć nieinwazyjnego przemeblowania.
kasiknocheinmal - @Miszcz_Joda: jedna z opcji poniżej. Falowana linia to opcjonalne u...

źródło: salonaneks2

Pobierz
  • Odpowiedz