Wpis z mikrobloga

@kodecss: nie, w Polsce adopcja dziecka jest cholernie powalona procedurą, która
Dodatkowo wspiera biologiczne matki (może
Się w procesie rozmyślić, ma prawo do widzeń nawet jeśli dziecko prawie przez nią umarło:p).
Niech nie p------a, bo żeby adoptować
Psa trzeba po prostu pokazać, że ma się minimum wiedzy i nie jest się debilem (robiłam wizyty dla fundacji zajmującej się psami w typie psow północy).
  • Odpowiedz
@kodecss: ~20 lat temu braliśmy psa ze schroniska. Była rozmowa taka "kwalifikacyjna", deklaracja i pies już jechał zadowolony do domu. ~5 lat temu przyszedł niestety czas na kolejnego. Po poszukiwaniach stanęło na 1 suczce z fundacji. Wywiad jakby CIA przeprowadzało, tyle informacji chcieli. Uprzedzaliśmy, że pies będzie miał dużą działkę do wybiegania, ale też swój kojec. Okazało się, że psina to istny uciekinier i jak nie ma kogoś koło niej
elgebar - @kodecss: ~20 lat temu braliśmy psa ze schroniska. Była rozmowa taka "kwali...

źródło: IMG_20171029_102000497

Pobierz
  • Odpowiedz
His found me in trash, and adopt me

@MePix: orłem z angielskiego nie jestem ale tam na początku powinien chyba być present perfect czyli:
He has found me in a trash and adopted me.
niech mnie ktoś poprawi jak się mylę bo prawdopodobnie się mylę xd.
  • Odpowiedz
jeśli dla ciebie problem jest wypełnienie kartki z informacją o zgodzie właściciela mieszkania do trzymania zwierzęcia + podstawowa, dwustronicowa ankieta

@So_I_Scream: nie wiem jak w wypadku psów, ale w wypadku kotów zazwyczaj jest wizyta domowa (a później jeszcze kontrolna), gdzie ktoś obcy chodzi ci po domu i sprawdza czy przypadkiem nie masz szpary w łazience za toaletą gdzie kot mógłby się zaklinować (to opowiadam autentyczną sytuację z życia gdzie nie
  • Odpowiedz
@Atreyu: mnie najbardziej wkurzyła obłuda członków fundacji. Pies z adopcji to nie może sobie chodzić po kojcu, ale u nich jak psy są na łańcuchu to już ok. (°°
  • Odpowiedz
oczywiscie niewiem ile w tym prawdy, ale znajomi mi opowiadali ze chcieli zaadoptowac psa z schroniska.

@kodecss: Kiedyś chciałem tak kota z OLX, to wymagania większe jak przy adopcji dziecka.
  • Odpowiedz