Aktywne Wpisy

malani +668
#kpo
Wiecie dlaczego mamy aferę z KPO? Bo jest łatwy dostęp do danych.
Praktycznie nikt tutaj nie porusza faktu, że pieniądze z UE w przeróżnych formach były marnotrawione od kilkudziestu już lat. Sam pamiętam jak jeszcze kilkanaście lat temu jeden z pracowników uczelni (opiniujących wnioski) namawiał mnie do "wymyślenia jakiegoś pomysłu" i wzięcia kasy z UE i PARP.
Wiele
Wiecie dlaczego mamy aferę z KPO? Bo jest łatwy dostęp do danych.
Praktycznie nikt tutaj nie porusza faktu, że pieniądze z UE w przeróżnych formach były marnotrawione od kilkudziestu już lat. Sam pamiętam jak jeszcze kilkanaście lat temu jeden z pracowników uczelni (opiniujących wnioski) namawiał mnie do "wymyślenia jakiegoś pomysłu" i wzięcia kasy z UE i PARP.
Wiele

ElonMuskKochamCie +194
Teraz człowiek wie dlaczego Platforma obywatelska tak dzielnie walczyła i blokowała te środki z KPO za rządów PISu XDDD co to by była za tragedia gdyby to oni mogli je zdefraudować.
#kpo
#kpo
źródło: Donald_Tusk_2025
Pobierz

- kilo cebuli ( ͡º ͜ʖ͡º)
- troche oleju do podsmażenia tejże cebuli
- pół główki czosnku
- jedna duza marchewa
- trzy wielkie pietruchy
- jeden seler
- kilogram jablek
- >300gram koncentratu pomidorowego
- 2 kostki bulionowe bulion warzywny i 3 bulion wolowy (wyszlo mi chyba na 5 litrow wody)
- pol glowki czosnku (dla smaku i allicyny zeby ochronic wątrobe przed podsmazona na oleju cebula)
Gotujemy wode dodajac kostki az zrobi sie bulion ale nie bedzie za slony w miedzyczasie kroimy warzywa w kostke , myjemy oczywiscie przed obraniem i na wszelki wypadek po pokrojeniu zeby nic nie zgrzytalo w zebach. Dorzucamy do bulionu, w miedzyczasie obieramy i kroimy w kostke, sprawdzamy stan kompilacji Gentoo, wrzucamy jablka do zupy zanim zczernieja, gotujemy chwile, podsmazamy cebule na niewielkiej iloscci oleju, wrzucamy do zupy, kroimy czosnek, wrzucamy do zupy i dodajemy koncentrat pomidorowy. PRzelaczamy na wolny ogien i idziemy robic backup systemu, bo szkoda roboty, a dyski ssd lubia padac, wiec backup oczywiscie na dysk mechaniczny
źródło: unnamed
Pobierzile trwa taka instalacja gentoo od 0?
teraz sie to robi w poryty sposob od czasu jak z portage wylecial layman, teraz jest takie cuś
https://wiki.gentoo.org/wiki/Eselect/Repository
instalujesz robisz eselect repository, dalej tak samo jak przy eselect eselect repository salfter albo
[302] salfter * (https://gitlab.com/salfter/portage)
eselect repository 302 i
źródło: eselect-repo
PobierzTeraz rozwija distro Funtoo tak apropos, po tym jak wyleciał z Gentoo Foundation za bycie dziwakiem
źródło: ramisks
Pobierzhttps://gpo.zugaina.org/AJAX/Ebuild/55463403/View
wlaczyl errors as warnings, moglem to zrobic zamiast patchowac jeden plik, ech, driga wersja bedzie lepsza, chyba przerobie tego ebuilda dodam epatch zeby poprawic error a nie go suppresowac i zrobie wlasny overlay. Zainteresowany? 24GB ramdysku to za malo od razu mowie. Co za kobyła. Dzisiaj dostałem nota bene "polite decline" z firmy ktora
Ten ebuild musi byc do starszej wersji bo obecnie nie ma juz target mamearcade, a ja buduje 270 - ten ebuild z tego overlaya tez jest na 270. Wracam do testow
[edit] pogratulowalbys lepiej ciezkiej udanej pracy a nie "eeeee tam