Hej kochani i kochane. W latach 90-tych jak byłem łebkiem, ojciec wysłał mi coś takiego z USA. W tamtych czasach na wsi, to był taki kosmos, że głowa mała. Wtedy bawiliśmy się z kolegami patykami udając, że to karabiny. Przeskok niesamowity. Mój młody 5 lat jest mniej więcej w podobnym wieku jak ja wtedy. Chciałbym mu kupić podobną zabawkę, tym bardziej, że ma straszną jazdę na punkcie samochodów, biegów, liczników i wszystkiego co na desce rozdzielczej. Ktoś orientuje się czy można zamówić coś podobnego albo kupić gdzieś w rozsądnych pieniądzach nie jako zabawka retro z oryginalnym pudełkiem za 5,000,000 euro.
@Czopelka: Dzisiaj zestaw PC z kierownicą i pedałami jest według mnie lepszy niż ten wynalazek. Ekrany Ultrawide dadzą możliwość zanurzenia się w świecie gry samochodowej.
@WpiszSwojLogin: @eU2MO: 5 latek i już go maltretować ekranem i komputerem? Daj spokój, równie dobrze mogę mu zainstalować coś na telefonie i niech się "bawi". Co innego poukładać poduszki i zbudować sobie samochód. Takiego rodzaju zabaw go uczę.
Nie dawaj mu jeszcze komputera, ale możesz kupić po prostu kierownicę i pedały, skrzynie biegów jakąś prostą, a nawet nie działające i dać mu do zabawy.
@Czopelka: Nie bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć. Obecne gry samochodowe to w większości symulację wymagające kierownicy lub gry typu Mario cart ma Soytendo Switch.
W latach 90tych samochody były fajne i cała kultura wokół tego było zapełnienia niż obecnie.
@Rustyyyy: Nie za bardzo rozumiem czego nie rozumiesz ¯\(ツ)/¯ Dziecko ma 5 lat i uważam, że na zabawy z komputerem i kierownicą jest jeszcze za wcześnie. Jak mam mu montować komputer do gier i zabaw, to uważam, że jest to jakaś totalna rodzicielska bieda umysłowa i porażka. Młody świetnie bawi się prostymi zabawkami i angażuje w to swoją wyobraźnię. Poszukuję więc zabawki, która i jest z mojego dzieciństwa i wiem,
@Czopelka: z tego co widzę, to nadal nie znalazłeś odpowiedzi, więc nie zarzucaj mi braku rozumienia rzeczy. Opisz dokładnie to co chcesz kupić. I pamiętaj że świat w którym dorastałeś już nie istnieje.
@Czopelka: urządzenia które pokazałeś na obrazku nie istnieją. Jak masz dużo szczęścia to może trafisz na coś podobnego na AliExpress. I nie będzie to miało wiele wspólnego z #gaming czy tym bardziej #playstation
Jak hulajnoga ma wywołać efekt wow, podobnie jak w latach dziewięćdziesiątych, to tak.
@Rustyyyy: aha dzieki twoim ustaleniom wiem, ze urzadzenie produkowane w 1983 nie jest już produkowane i ogolnie szukać na aliexpress lub w internecie. Dzieki qumplu bez ciebie nie dałbym rady!
@Czopelka: A jakieś odpowiedzi oczekujesz? Chyba nie sądzisz ze dla przykładu #playstation produkuje tego typu urządzenia w 2024? Jak widać przez te 40 lat nic na polskiej wsi w kwestii ogarnięcia technologicznego się nie zmieniło. AliExpress ma taką zaletę że tam takie relikty przeszłości nadal można znaleść.
Szkoda na ciebie klawiatury. Jestes typowym poszukiwaczem bezproduktywnych dyskusji w stylu - po co uzywasz tego tagu lub dorzuć tyle ile nie masz i kup coś porządnego. Daj mi już spokoj i won na czaenolisto. Pozdro z farszem.
@Czopelka: 1. Bierzesz duży karton np. po lodówce 2. Wycinasz otwory na przednią "szybę", ewentualnie drzwi 3. Wstawiasz krzesło do środka 4. Oklejasz, malujesz, przyczepiasz dodatkowe elementy - koguty, światła, najlepiej wspólnie z dzieckiem 5. Wstawiasz COKOLWIEK OKRĄGŁEGO z przodu, udające kierownice - może być nawet
#lowcychin #zabawki #dziecinstwo #technologia #nostalgia #playstation #retrogaming #gaming #rodzice #aliexpress #gadzety #ojcostwo
źródło: s-l1600
Pobierznie mam zamiaru ;)
Obecne gry samochodowe to w większości symulację wymagające kierownicy lub gry typu Mario cart ma Soytendo Switch.
W latach 90tych samochody były fajne i cała kultura wokół tego było zapełnienia niż obecnie.
Prostej gry wideo z takim akcesorium nie kupisz.
Opisz dokładnie to co chcesz kupić.
I pamiętaj że świat w którym dorastałeś już nie istnieje.
Opisz dokładnie to co chcesz kupić.
Przecież masz zdjęcie w temacie, co chce kupić
Jak masz dużo szczęścia to może trafisz na coś podobnego na AliExpress. I nie będzie to miało wiele wspólnego z #gaming czy tym bardziej #playstation
Jak hulajnoga ma wywołać efekt wow, podobnie jak w latach dziewięćdziesiątych, to tak.
Jak widać przez te 40 lat nic na polskiej wsi w kwestii ogarnięcia technologicznego się nie zmieniło.
AliExpress ma taką zaletę że tam takie relikty przeszłości nadal można znaleść.
Szkoda na ciebie klawiatury. Jestes typowym poszukiwaczem bezproduktywnych dyskusji w stylu - po co uzywasz tego tagu lub dorzuć tyle ile nie masz i kup coś porządnego. Daj mi już spokoj i won na czaenolisto. Pozdro z farszem.
1. Bierzesz duży karton np. po lodówce
2. Wycinasz otwory na przednią "szybę", ewentualnie drzwi
3. Wstawiasz krzesło do środka
4. Oklejasz, malujesz, przyczepiasz dodatkowe elementy - koguty, światła, najlepiej wspólnie z dzieckiem
5. Wstawiasz COKOLWIEK OKRĄGŁEGO z przodu, udające kierownice - może być nawet
źródło: image
Pobierz