Aktywne Wpisy
Winden +70
Mirki czy ktoś z Was spotkał się kiedyś u wulkanizatora z "dopłatą do nowych opon zakupionych poza serwisem"? Właśnie coś takiego miałem zaszczyt zapłacić w kwocie 5 ziko od opony. #pytanie #motoryzacja
monalisssa +2
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
Śmiesznie to wygląda, że w miejscach gdzie jest najgorsza demografia jest największa bańka na nieruchach, jak to p--------e to huk odbytow januszy bedzie słyszalny nawet w australii
#nieruchomosci
daj ludziom podatnym na manipulacje kredyty na 2% przez 10 lat to masz efekty...
@OddajButa123: a p--------e?
Ciapoki drugiego pokolenia w tym wieku to najczęściej incele.
Jak weźniemy dla porównania lokal 60m2 to sprawa wygląda już inaczej. Nie mówie że u nas ceny nie są nadmuchane w cholere ale czynników jest wiele, między innymi to że w takim niemcowie wynajem czegoś za 700euro to norma i luz a przeciętna pensja brutto to 4k euro...
w PL wynajem też kosztuje te 700euro... no a że pensja minimalna to jest 1000 euro brutto to inna
@the_good_guy: to dobrze, przynajmniej stale nas informujesz, że jesteś dzbanem
@dwarfguard: ale nie przekonasz debili co mieli w życiu łatwo i albo dostali spadki albo zarabiają 10k miesięcznie jako programiści/prawnicy. To są ludzie, którzy w poważaniu mają osoby zarabiające mniej. Sen o rodzinie jest dalej snem tysiecy polaków
@the_good_guy: @vardum @okcydencik: taaak, jeszcze porównajcie Europę do Afryki albo Ameryki Łacińskiej xD
Badania prowadzone w krajach gdzie do życia potrzeba czegoś więcej niż chatki z gówna i liści bananowców pokazują, że dzietność jest wyraźnie skorelowana z dochodami w rodzinie - czyli po prostu z tym, czy kogoś stać żeby utrzymać kolejnych domowników. I ceny nieruchomości jednoznacznie wpływają na
Ja to się dziwie, że najemcy po prostu sobie nie wyemigrują. Lepiej już mieszkać za granicą, płacić normalne stawki za mieszkanie i mieć normalne życie, a po kilkunastu latach pracy kupić za hajs własne mieszkanie, niż tyrać na Janusza w Polsce i za 30 lat skończyć z garbem i piramidą finansową na grzbiecie w postaci emerytury z w ZUSie xd
@dwarfguard: bo nie mają. A raczej inaczej: mają, ale śmiesznie mały
ostatnio pisałem umowe dla typa który podzielił mieszkanie 39mkw na dwa segmenty (tak z-----ł na środku kawalerki ścianke działową) i wynajął to jakimś ludziom za 2700PLN od jednego segmentu
do segmentów wcisnął aneks kuchenny oraz łazienkę, a do całości wchodzi się przez przedpokoj xDDD
dziwie się ze nie wpadł na zbudowanie antresoli.