w ogóle śniło mi się wczoraj, że jadłam pierogi z małymi czarnymi fasolkami. przyszedł jakiś koleś i powiedział, że to jagody. kazałam mu spadać bo chyba lepiej wiem co mi się śni. a on na to, że skoro to niby sen to dlaczego jem pierogi zamiast wyśnić coś ciekawego. pomyśłałam 'rzeczywiście' i nagła odpowiedzialność za własny sen mnie obudziła aż. eh
@serio_serio: Typowe xd Mi się śniło raz że jestem w gimbazie i mam test jakiś napisać (oczywiście już po studiach byłem wtedy xd). No i w sumie wiedziałem że to sen, i chciałem sobie wyśnić coś ciekawszego zamiast ten test pisać, ale ciągle miałem gdzieś z tyłu głowy, że jak jednak się okaże że to nie sen, to będzie przypau. I w końcu cały sen przesiedziałem w ławce.
@Uuroboros: ten był właśnie mało kreatywny. no i zepsułam motyw przejścia do świadomego śnienia. ale to ciężko właśnie przejść ten "klik" we śnie na świadomość pełną. może Ci się śni ale nie pamiętasz? mój mąż twierdzi, że bardzo rzadko ma sny bo ich nie pamięta po prostu, a ma bo nawija czasami przez sen jakieś dziwaczne i śmieszne teksty.
@serio_serio: pewnie tak, ale ja dosłownie nigdy nie 'pamiętałem' żadnego snu, od zawsze kładę się spać kilka minut i budze sie rano jakbym się teleportował. Nie wiem jak to jest mieć sny, ja zazdrosny.
Mnie ostatnio śniło się że mąż mnie zabrał do kina na jakiś horror, gdzie ludzie jechali przez maszynkę do obdzierania z kończyn. Tak z 10 osób, jedna po drugiej najpierw wyrywało im łapy potem nogi az zostawały same kadłubki. Obrzydliwy sen. Ja nawet nie oglądam tego typu gore, więc nie wiem skąd taki sen.
@Uuroboros: Dam ci sny, ale musisz trochę popracować :) Załóż sobie zeszyt i go nazwij 'dziennik snów', do niego wpisuj swoje sny, codziennie i bez względu na to ile i co pamiętasz. Zapisuj je w odwrotnej chronologii tj. od końca do początku np. "byłem w kuchni i jadłem parówki, a wcześniej byłem w garażu i składałem rower, przed tym byłem na spacerze". Nawet jeśli nie pamiętasz snów to nie znaczy
@serio_serio: pierogi to zawsze ciekawe kulinarne zjawisko, widac, ze gostek nigdy nie probowal i trzeba bylo mu to powiedziec ew. powiedz nastepnym razem jak spotkasz, tzn se go zespawnujesz we snie
@nirvikalpasamadhi: wiesz od trzech lat prowadze codziennie dziennik choć przyznaję że to taki dziennik wszystkiego jakby raport dnia, często mam problem żeby coś wpisać ja serio tych snów nie pamiętam tzn w życiu nie zapamiętałem żadnego, ja naprawdę nie wiem jak to wygląda
@Uuroboros: spróbuj rano zaraz po obudzeniu spróbować sobie cos przypomnieć. A jeśli ci się kiedys uda to zapisz to sobie.
Wydaje się glupie ale ja w ciągu kilku tygodni przeszedłem czymś takim od jednego snu na kilka miesięcy do 2-3 całych snów na noc XD Byłem w szoku jak dobrze to działa.
@Marekexp: tymi apapami się trułem jak byłem nastolatkiem a raczej babcia mnie truła bo nie chciałem spać czy tam nie mogłem z jakiegoś powodu, tak średnio to na mnie działało, ja jestem jakis lekooporony, ketnal na mnie tez słabiutko działa np.
@serio_serio: to ja ostatnio śniłam jakieś spotkanie z dziewczyną z poprzedniej pracy (pamiętam sporo szczegółów z rozmów), a dzisiaj śniłam, że ją spotkałam i jej właśnie opowiadałam, że co za przypadek, bo ostatnio mi się śniła i jej opowiedziałam ten poprzedni sen. Teraz się obudziłam i sobie uświadomiłam, że to znowu sen. Bardzo realistyczny w trakcie jego trwania. Normalnie incepcja... Ciekawe jak długo będę ją tak "spotykać" teraz xD
@serio_serio: pewnie tak, ale ja dosłownie nigdy nie 'pamiętałem' żadnego snu, od zawsze kładę się spać kilka minut i budze sie rano jakbym się teleportował. Nie wiem jak to jest mieć sny, ja zazdrosny.
eh
#sny
@Uuroboros: też bym była heh. życzę snów kiedyś, nawet szczerze :)
Mnie ostatnio śniło się że mąż mnie zabrał do kina na jakiś horror, gdzie ludzie jechali przez maszynkę do obdzierania z kończyn. Tak z 10 osób, jedna po drugiej najpierw wyrywało im łapy potem nogi az zostawały same kadłubki. Obrzydliwy sen.
Ja nawet nie oglądam tego typu gore, więc nie wiem skąd taki sen.
Wydaje się glupie ale ja w ciągu kilku tygodni przeszedłem czymś takim od jednego snu na kilka miesięcy do 2-3 całych snów na noc XD
Byłem w szoku jak dobrze to działa.
https://youtu.be/CJwyjWpP4XA
Raz
@serio_serio: te kutafony zawsze pojawiają się w najlepszych momentach i wszystko psują
@Uuroboros:
źródło: SNJraF2
Pobierz