Aktywne Wpisy
duzy_krotki +947
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +174
Nie wiem jak wygląda teraz, możliwe że już skończyło się eldorado, bo Nokia od kilku lat ma problemy z kasą.
Moim zdaniem byłby to duży plus. Zakładając, że dwie firmy oferują takie same zarobki, a jedna dodatkowo samochód, to dla mnie wybór byłby prosty. Oczywiście, że brałbym samochód. Nie musisz się o niego martwić, masz dodatkowo kartę paliwową. Nie przejmujesz się przeglądami, naprawami itp. Dodatkowo możesz nawet sprzedać swój samochód o ile nie zmieniasz często pracy.
Przyznam, że pytanie jest
@pp93: Mam auto pracując w kołchozie na N we Wrocławiu. Auto jest w wynajmie długoterminowym. W sumie wychodzi na duży plus, ale są też małe minusy:
- auto jest do użytku prywatnego, więc muszę płacić małą część miesięcznej raty żeby US się