Aktywne Wpisy

Sonny86 +442

z0mb1e +144
Nikt tak nie oszukuje jak chinol.
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
Chiński producent laptopów Chuwi został przyłapany na sprzedawaniu procesorów 5500U podszywających się pod 7430U. Zmienili nawet identyfikację na poziomie firmware’u, więc nie dało się tego zauważyć, dopóki nie rozebrało się laptopa. Chuwi twierdzi, że to był błąd xD Przy czym grozi pozwami i żąda aby artykuł na ten temat został usunięty.
#komputery
źródło: _DSC3036-q82-w2560-h
Pobierz

Pogoda dopisała, ale chłodniej, niż w prognozie... #squadratinhos połatane tu i ówdzie, plan był na 100+ km ale że wystartowałem dużo później, niż planowałem, to zastał mnie zmrok, a że wybitnie nie chciało mi się dzisiaj tłuc po ciemku, to finalnie podjechałem pociągiem, bo się napatoczyła stacja po drodze...
Przy okazji, wreszcie udało się wyeliminować trzaski z tyłu - wcześniejsze rozebranie, wyczyszczenie i przesmarowanie piasty i bębenka nie pomogło, więc wyczyściłem jeszcze hak przerzutki i jego mocowanie i wszystkie okoliczne śrubki i tulejki przez które idzie oś, ale zamiast smarować połączenia, co wcześniej pomagało na góra kilkadziesiąt km jazdy w kurzu, teraz, za sugestią z jakiegoś wątku na jednym z for internetowych, obłożyłem wszystkie miejsca styku elementów teflonową taśmą do uszczelnień. Po dzisiejszej jeździe, gdzie w trakcie myłem rower z błota i znów nadaje się do mycia, póki co cisza.
#squadrats
Squadratinhos: 40513 -> 40654 (+141)
Yardinho: 14648 -> 14814 (+166)
Übersquadratinho: 62x62 (-)
#rowerowyrownik #esker #gravel
Skrypt | Statystyki
źródło: 20240928
Pobierz