Wpis z mikrobloga

Czy dla osoby która składa nowego kompa nie posiadając żadnego rtx to rtx 4060ti 8gb będzie dobry aktualnie? Patrząc na benchmarki i biorąc pod uwagę technologię która jest w rtx40XX czyli ten DDLS który faktycznie zwiększa fps razy dwa, z wielu rozmów z ludzmi uważają że 8gb jest wystarczające i małe która gra pobierze mi max pamięci, patrząc na to jak chodzi na tym CP2077 czy najnowszy Resident Evil 4 Remake karta jest wystarczająca. Wiem że wiele osób hejtuje rtx 40XX ponieważ przeskok mocy między 30XX a tymi tańszymi modelami 40XX jest mało znaczący a koszt wtedy był dużo znaczny ale dla osoby która będzie dopiero składać i biorąc pod uwagę techonologię double fps ta karta jest całkiem okej i wystarczy na parę lat spokojnie.
#kartygraficzne #pcmasterrace #gry
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karix98: radeony tez maja te cos do zwiekszania fps nie pamietam jak sie to nazywa fsr jakos tak, jak zalezy ci na ray tracingu w grach to bierz nvidie jak chcesz grac bez ray tracingu to radeona
  • Odpowiedz
@karix98: Kwestia tego czy przez parę lat rozumiesz 3-4 czy bardziej 5-6, w jakiej rozdzielczości chcesz grać i ile więcej jesteś w stanie wydać. Szczerze jakbym sam miał teraz kupować to wolałbym dołożyć ~3k i złożyć sobie coś z 4070 Ti albo 4070 Ti Super, bo różnica między nimi, a 4070 Ti wydaje mi się być ogromna.
  • Odpowiedz
@karix98: ty se musisz odpowiedziec na pytanie czy chcesz grac w FHD czy 2K i w ilu FPS'ach. Benchmarki na youtubie wtedy odpowiedza Ci na wszystko.
Co do DLSS on jest fajny ale jednak nie zawsze, bo często się zdarza, że wprawne oko (na przyklad moje, nie chwalac sie), widzi utrate jakości (nieznaczną ale zauwazalna) obrazu (np. na włosach postaci ale nie tylko). Sam gram na RTX 4070 i czasami
  • Odpowiedz
że 8gb jest wystarczające i małe która gra pobierze mi max pamięci, patrząc na to jak chodzi na tym CP2077 czy najnowszy Resident Evil 4 Remake karta jest wystarczająca. Wiem że wiele osób hejtuje rtx 40XX ponieważ przeskok mocy między 30XX a tymi tańszymi modelami 40XX jest mało znaczący a koszt w

@karix98: no to 4060TI bedzie dobrą i wystarczajaca opcja, bo ten dlss i raytracing beda zwyczajniej lepiej dzialaly
  • Odpowiedz
  • 1
@karix98 granie w fullhd w XXI wieku to patologia.
A dlss 3.0 i rtx też żrą Ram jak payebane.

@ co tam dokładnie za te 7k dobrałeś? Bo w tym budżecie to jeszcze nie zdążyło mi się składać nic z 8GB kartą ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nawet w zestawach poniżej 5k wsadzamy wyłącznie 4060ti 16GB jeśli musi być Nvidia (bo amd ma
  • Odpowiedz