Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
-Wkład własny
-PCC
-Remont
By na to zarabiać poszedłem do typowo brudnej pracy fizycznej gdzie stopniowo rozwalam sobie zdrowie. Dalej chwilę potem dźwigneli mi stopy procentowe bo mnie przecież stać. By wyrobić na wszystko robisz chore ilości godzin bo hehe cię stać. A na końcu masz mniej niż osoba która robi g---o, podjęła c-----e decyzje w życiu i jest dofinansowana z twoich podatków bo hehe cie stac
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie
@czerwona-zielonka: Trzeba było urodzić dwoje dzieci, to miałbyś problem z głowy. "Dostała" to też spore uproszczenie. Bo ostatecznie ma prawo jedynie w nim zamieszkiwać, więc nie jest to prawo majątkowe, a uprawnienie osobiste. Nie może być też przeniesione na inną osobę. No i trzeba płacić za nie czynsz. Owszem symboliczny,
@Czekolatka: Dlaczego? Argument ile oni włożą kiedyś w podatki? A skąd wiesz ile włożą?
Kiedyś samotna matka z biednej rodziny to był przegryw, przykład jak można zmarnować sobie życie i dzieciom przyszłość.
A dzisiaj? Socjalistyczny twór premiuje ten model "rodziny". 800+, alimenty jak nie od ojca to od państwa, MOPSy, pierwszeństwo do mieszkań komunalnych i żłobków. Jakiś chłop lub prawdziwy ojciec mieszkający tam nieoficjalnie i La Vita è bella. Żadnej odpowiedzialności za puszczanie się na boku albo po prostu cwaniactwo z premedytacją.
Z jednej strony mamy mnie który od lat pracuję w państwie, płaci podatki na nie, żyję tutaj przez lata no i wiadomo że taka osoba gdy zostanie tutaj to do systemu będzie dokładała jeszcze przez lata no to przecież nie ma sensu robić wszystkiego by ją zatrzymać bo hipotetycznie lepiej pomóc matce z 2 ką dzieci które może kiedyś pójdą do pracy/ może zostaną w kraju/ może będą się
No. Szczególnie jak np s-------ą za granicę tuż po 18, albo co lepsza bedą żyć całe życie z zasiłków, tak jak mamusia nauczyła....
Perpetum Debile
@MrPerfetc: Dane o emigracji młodych świadczyły ciut inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja ci powiem nawet więcej.
Jeśli OP przestanie płacić, to przyjdzie komornik i go wywali prosto na ulice, a jakby wyżej wymieniona samotna matka przestała płacić, to jedyne co jej można zrobić, to naskoczyć...... Bo niby co? przeniosą ją do innego lokalu socjalnego/komunalnego ? a jak za ten
@kendziu666: Jak to co, miasto zaoferuje jej pomoc i umorzy dług.
https://regiony.rp.pl/nieruchomosci/art39535131-dlugi-ma-co-trzeci-lokator-komunalny-kwota-robi-wrazenie