✨️ Obserwuj #mirkoanonim Kiedyś przez fundację Siepomaga wpłaciłem pieniądze na jakieś chore dziecko. Od tego czasu zaczęli mi wysyłać mail'e z prośbą o wsparcie do innych zbiórek. Jak widzę te dzieciaki z rurami w nosie czy bez włosów to serce się łamie...nie mogę. Od tego czasu zacząłem wpłacać po marne 20 zł. W lutym przysłali mi rozliczenie, żebym mógł sobie od podatku darowiznę odpisać i wyszło kilkadziesiąt wpłat za 2023 rok na kwotę 960 zł. Od tego roku prowadzę budżet domowy, wszystkie wydatki planuję i ma takie akcje charytatywne zapisuję sobie co miesiąc równo 100 zł (równo 1200 zł w 2024 roku). Do tej pory robiłem 4-6 wpłat w miesiącu po 20 zł każda, jednak zastanawiam się czy jak ktoś potrzebujący widzi taką wpłatę 20 zł to nie jest załamany? Ludzie tyle kasy na głupoty wydają a tu ktoś wpłaca śmieszne 20 zł. Mógłbym robić jedną wpłatę w miesiącu 100 zł i mieć z bani tylko co wtedy z tymi mail'ami od pozostałych potrzebujących?
Jest ktoś ktoś kto regularnie wspiera i ma jakiś swój system działania?
Kiedyś przez fundację Siepomaga wpłaciłem pieniądze na jakieś chore dziecko. Od tego czasu zaczęli mi wysyłać mail'e z prośbą o wsparcie do innych zbiórek. Jak widzę te dzieciaki z rurami w nosie czy bez włosów to serce się łamie...nie mogę.
Od tego czasu zacząłem wpłacać po marne 20 zł. W lutym przysłali mi rozliczenie, żebym mógł sobie od podatku darowiznę odpisać i wyszło kilkadziesiąt wpłat za 2023 rok na kwotę 960 zł.
Od tego roku prowadzę budżet domowy, wszystkie wydatki planuję i ma takie akcje charytatywne zapisuję sobie co miesiąc równo 100 zł (równo 1200 zł w 2024 roku). Do tej pory robiłem 4-6 wpłat w miesiącu po 20 zł każda, jednak zastanawiam się czy jak ktoś potrzebujący widzi taką wpłatę 20 zł to nie jest załamany? Ludzie tyle kasy na głupoty wydają a tu ktoś wpłaca śmieszne 20 zł.
Mógłbym robić jedną wpłatę w miesiącu 100 zł i mieć z bani tylko co wtedy z tymi mail'ami od pozostałych potrzebujących?
Jest ktoś ktoś kto regularnie wspiera i ma jakiś swój system działania?
#siepomaga #pomagajzwykopem #charytatywnie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim