Wpis z mikrobloga

Właśnie trafiłem na ogłoszenie mieszkania w stanie deweloperskim. Sprawdzam dzie to - w inwestycji, która była oddawana 12 lat temu XD Ale kiszeniak ładny się trafił!

#nieruchomosci
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@the_good_guy: Mam taką obserwację, że inwestycjach, które były oddawane jako "prestiżowe" praktycznie zawsze ostatnie piętra stoją puste, wykończone albo nie. Myślę, że jest tego dużo więcej niż się ludziom wydaje XD
  • Odpowiedz
@the_good_guy: tak się zastanawiam co do takich mieszkań które są kiszone przez długi czas - czy tam nie ma grzyba? Z jednej strony nikt tam nie produkuje wilgoci, z drugiej też raczej okna są zamknięte na cztery spusty i nikt się nie bawi w uchylanie okien.
  • Odpowiedz
tak się zastanawiam co do takich mieszkań które są kiszone przez długi czas - czy tam nie ma grzyba?

@wredny_bombelek: Jest i grzyb, i wycieki, i często popękane ściany z powodu osadzania budynku, z którymi nikt nic nie robił. Balkony często do skucia i okna do wymiany. Ale i tak się opłaca kisić, o ile tylko w budynku nie ma zbyt wysokiego czynszu dla administracji.
  • Odpowiedz
@PanMihau: okna jednoszybowe w mieszaniu sprzed 12 lat? K---a gdzie, chyba na Podlasiu w największej dziurze. Przypominam, że 12 lat temu to nie 1988 rok, tylko 2012. Jeszcze w latach 90. ludzie już montowali okna 2 szybowe bo to bardzo duża oszczędność ciepła. W 2012 roku już standardem były 2 szyby, a dopłacało się do 3 szybowych czy wypełnionych innymi gazami.
  • Odpowiedz