Aktywne Wpisy

Jokohama +294
źródło: temp_file7465839565942672187
Pobierz
fornson23 +35
Według mnie każde dziecko powinno się zapoznać z religią i chodzić do kościoła. Ok, gdy podrośnie, może zostać wojującym ateistą, protestantem, memiarzem żółtego papieża, whatever. Ale nauki Chrystusa uczą etyki i to zostaje do końca życia. Według mnie Ewangelie są najlepszymi książkami uczącymi etyki i moralności człowieka, nawet jak to uznamy, że są pod płaszczykiem wiary (jak dzieci wierzą w Św. Mikołaja) #religia #dzieci #rodzicielstwo #
źródło: duchowosc-i-religia-rece-zlozone-do-modlitwy-na-swieta-biblie-w-koscielnym-pojeciu-wiary_1150-12945
Pobierz

Ani to się nie rozprawia z mitami, ani to nie jest jakieś due diligence analiza podanych zagadnień, ani to nie jest zabawne.
Na przykład punkt 7 to wpis dziewczyny z Nigerii o sytuacji gdy przyjeżdża wujek islamista i muszą one zakładać hidżaby. Jakie to ma odniesienie do wykopowych czy nawet ogólno-męskich
źródło: 2aa
Pobierz@kasiknocheinmal: ja widze to inaczej; nie licząc najbardziej zdegenerowanych jednostek ofiarom bullingu, również dziewczynkom się raczej współczuje i okazuje empatie.
Co innego
@kasiknocheinmal: uważam że to jest problem dość symetryczny.. Dziewczynki równie powszechnie pogardzają chłopcami i ich nienawidzą.
Tak jak obserwuje na przestrzeni lat, nigdy nie było takiego natężenia kobiet oskarżających o całe zło tego świata mężczyzn. Być może jest to obserwacja anegdotyczna i zawsze ich było tyle samo, natomiast jestem pewien że nigdy nie było to zjawisko marginalne.
Jednego jestem pewien - problemu
@kasiknocheinmal: najwyraźniej jest po temu powód.
A, i im głośniej będziesz wrzeszczeć "mizogynizm!!!!" tym bardziej to słowo będzie tracić znaczenie. Chociaż w zasadzie już je straciło.
@thorgoth: marksizm, panie Thorgothu, mówi to panu coś? Nie ma bardziej pierwotnego podziału społecznego i nic nie jest lepsze do stworzenia rozłamu i szczucia jednych na drugich
Trzeba być naprawdę mega boomerem żeby kliknąć w cos z takim tytułem a co gorsza podzielić dalej jako baza do dyskusji o jakimkolwiek zjawisku pomiędzy płciami. Aż słyszę przyklapnięcie pokrowca na smartphone po dodaniu tego.