Wpis z mikrobloga

@kasiknocheinmal: jako duży antyfan sfrustrowanych chłopczyków pod wezwaniem świętego blackpyla, tu też nie widze niczego szczególnie wartościowego ani ciekawego.
Ani to się nie rozprawia z mitami, ani to nie jest jakieś due diligence analiza podanych zagadnień, ani to nie jest zabawne.

Na przykład punkt 7 to wpis dziewczyny z Nigerii o sytuacji gdy przyjeżdża wujek islamista i muszą one zakładać hidżaby. Jakie to ma odniesienie do wykopowych czy nawet ogólno-męskich
  • Odpowiedz
@thorgoth: raczej zaniepokoiło mnie, że to są w znacznej części podobne teksty, jak głoszą wykopki. Bo oznacza to, że jest ich więcej i chyba dobrze mieć tę świadomość (w większej ilości taki trend w myśleniu może być niebezpieczny). To nie miało być rozprawianie się z mitami, przynajmniej nie w moim zamyśle, raczej nawiązanie do tytułu tych zebranych wypowiedzi w źródle. Ani nie tagowałam, że heheszki, ani że nauka. Może w
  • Odpowiedz
w moim odczuciu to co innego. Oni nie poczują jedności, oni się ucieszą, że "wreszcie wie jak to jest i dobrze jej tak". Zobacz ile nienawiści jest często w tych wpisach i radości, kiedy coś się komuś stanie, przecież to się już nieraz przewijało w wypowiedziach na tym portalu.

@kasiknocheinmal: ja widze to inaczej; nie licząc najbardziej zdegenerowanych jednostek ofiarom bullingu, również dziewczynkom się raczej współczuje i okazuje empatie.

Co innego
  • Odpowiedz
@thorgoth: problem sfrustrowanych i coraz bardziej zamykających się w tych frustracjach mężczyzn oraz przekładających to na nienawiść do kobiet. U kobiet nie jest to aż tak nasilone (chociażby dlatego, że mamy inne relacje koleżeńskie i frustracje są wylewane na bieżąco koleżankom, przynajmniej u znaczącej części kobiet). Idiotyczne wojenki między płciami tak, były obecne zawsze, ale tutaj jest podobno (z tego co pisał bazując na pacjentach i opracowaniach) na o wiele
  • Odpowiedz
U kobiet nie jest to aż tak nasilone.

@kasiknocheinmal: uważam że to jest problem dość symetryczny.. Dziewczynki równie powszechnie pogardzają chłopcami i ich nienawidzą.
Tak jak obserwuje na przestrzeni lat, nigdy nie było takiego natężenia kobiet oskarżających o całe zło tego świata mężczyzn. Być może jest to obserwacja anegdotyczna i zawsze ich było tyle samo, natomiast jestem pewien że nigdy nie było to zjawisko marginalne.

Jednego jestem pewien - problemu
  • Odpowiedz
(najwyraźniej trend jest ogólnoświatowy).

@kasiknocheinmal: najwyraźniej jest po temu powód.

A, i im głośniej będziesz wrzeszczeć "mizogynizm!!!!" tym bardziej to słowo będzie tracić znaczenie. Chociaż w zasadzie już je straciło.
  • Odpowiedz
nigdy nie było takiego natężenia kobiet oskarżających o całe zło tego świata mężczyzn

@thorgoth: marksizm, panie Thorgothu, mówi to panu coś? Nie ma bardziej pierwotnego podziału społecznego i nic nie jest lepsze do stworzenia rozłamu i szczucia jednych na drugich
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: "30 Savage Times Misogynists Got Exposed For Their Non-Existent Knowledge On Women (New Pics)"

Trzeba być naprawdę mega boomerem żeby kliknąć w cos z takim tytułem a co gorsza podzielić dalej jako baza do dyskusji o jakimkolwiek zjawisku pomiędzy płciami. Aż słyszę przyklapnięcie pokrowca na smartphone po dodaniu tego.
  • Odpowiedz