Wpis z mikrobloga

Będę się urządzał i chcę kupić panele winylowe. Polecicie jakieś firmy i gdzie kupić?

Rozglądałem się w sklepach typu leroy, castorama, parkiet studio. Ale sam nie wiem co wybrać?
Brać panele razem ze zintegrowanym podkładem czy bez? Zależy mi na trwałym produkcie na lata.
Panele dość intensywnie używane w pomieszczeniach zamiast płytek.

#panelepodlogowe #panele #remont #dom #pytaniedoeksperta #pytanie #remontujzwykopem #podloga #deweloperka #pokoj #wykonczenia #materialybudowlane #castorama #leroymerlin
krzychummm - Będę się urządzał i chcę kupić panele winylowe. Polecicie jakieś firmy i...

źródło: ukladanie-paneli-winylowych

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzychummm: unikałbym marketów, raczej szukaj w podłogowych sklepach, jeśli pytasz o podkład to rozumiem, że szukasz paneli pływających, lepszym rozwiązaniem będzie osobny podkład z rolki. Z większych producentów clicków to mogę polecić Arbitona, gdybyś był zainteresowany ofertą z rabatem dla mireczków to zapraszam na priv
  • Odpowiedz
@krzychummm:
Na podłogę panele winylowe SPC. Interesuje Cię klasa ścieralności.
Jak masz równą podłogę, to wystarczy podkład zintegrowany, jeżeli nie, to i tak będziesz musiał równać najlepiej twardszym podkładem lub wylewką.
Z fugą wyjdzie dłużej i drożej, bo będziesz musiał robić docinki.
Polecam łączenie na zamek, idzie łatwiej niż w zwykłych panelach.
Od razu w sklepie odpakuj i sprawdź łączenia. U mnie 2 sztuki były uszkodzone na krawędziach.
  • Odpowiedz
@Vhredny: a masz moze jakies doswiadczenia z Classen (konkretnie model Andes), Korner (konkretnie model Dab Faber) albo Moduleo (o tych wczoraj przeczytalem w paru miejscach, ze calkiem konkretne, a zastanawia mnie to bo na necie cenowo wychodza dziwnie tanio ;D)?
  • Odpowiedz
@soSNax nie sprzedawalem nigdy winyli classena, laminaty sie zdarzylo kilka razy na inwestycjach, taka średnia półka, moduleo to juz znana marka robiona przez unilin wiec grupa quickstepa, reklamacji na to nie mialem nigdy
  • Odpowiedz
@Vhredny: troche mnie pare osob postraszylo tanimi winylami i aktualnie w grze jest arbiton woodrick eir z podkladem (znalazlem dobra cene 135zl) bo w sumie wychodzi 15zl drozej na metrze jak do tych tanich dorzuci sie cene podkladu ;D
  • Odpowiedz
@Vhredny dzieki za rade - zamowilem tego arbiona :) dokladniej woodric eir acoustic i wyszedl w sumie 10-15zl drozej na metrze niz te tansze (po doliczeniu do ich kosztu podkladu).
mam jeszcze pytanie kontrolne - dotychczas wszyscy mi mowili, ze clicki bardziej wybaczaja delikatne nierownosci na posadzce wzgledem klejonych, ale jak sprawdzilem karty produktu arbitona dryback, clickow i clickow z podkladem, to w kazdej sa podawane te same wartosci. mam sie
  • Odpowiedz
@soSNax najslabszym punktem jest zamek, jak sie przyjrzysz dobrze panelowi to widac jaki jest delikatny, jesli nie bedzie odpowiednio podparty to sie wylamie
  • Odpowiedz