Wpis z mikrobloga

• 15
@zolgar: a jezeli bedziesz strzelal kalachem w puste przestrzenie miedzy ludzmi? Wtedy to nie twoja wina, bo przeciez nikogo nie chcesz zabic.
  • Odpowiedz
@zolgar: proponuję zwracać się do innych z kulturą amebo umysłowa.

Nie porównuj strzelania z broni palnej wśród ludzi, do szybkiej jazdy samochodem. To zupełnie dwie rzeczy.

Nie ma znaczenia w jaki sposób ktoś poniósł śmierć w wyniku wypadku. On tych osób nie podpalił, że zginęli żywcem w płomieniach. To zwykły nieszczęśliwy wypadek, gdzie jeden przekroczył prędkość, a drugi zajechał mu drogę, bo nie patrzył w lusterka przy zmianie pasa
  • Odpowiedz
@JackOfAllTrades: zabić kogoś, możesz przy 50 kmh. Nie ma znaczenia ile jechał, bo przy każdej prędkości można pozbawić kogoś życia. Przekroczenie prędkości nie jest tożsame z morderstwem.

Stworzenie zagrożenia nie jest równoznaczne z przekroczeniem prędkości. Jadąc na pustej drodze możesz przekroczyć znacznie prędkość i nie stworzysz zagrożenia w ruchu. I odwrotnie. Gdy przy relatywnie małej prędkości możesz stworzyć zagrożenie w ruchu. Prędkość nie ma nic do rzeczy. Liczy się sam fakt,
  • Odpowiedz
O morderstwie można byłoby mówić, gdyby celowo wjechał w tych ludzi, chcąc ich zabić. Nie zawsze szybka jazda jest równoznaczna z chęcią zabicia innych. Owszem, musisz się spodziewać, że pewnego rodzaju zachwianie na drodze może mieć takie a nie inne skutki, że ktoś odniesie obrażenia w wyniku wypadku, albo nawet zginie.

@lechiffre_777: na prawo to ty lepiej nie idź XD z logiką też jesteś na bakier. Co mam jeszcze dodać?
  • Odpowiedz
@zolgar: o logice to Ty mi nic nie mów. Swoimi wypowiedziami pokazałeś, ile wynosi Twój intelekt i jaka jest Twoja logika. Nie mam zamiaru się zniżać do Twojego poziomu i Ci ubliżać, tak jak Ty mi. Mam znacznie wyższy intelekt, po prostu nie wypada. Nie znasz prawa, ciągu przyczynowo skutkowego, a jedynie co potrafisz dodać to ssij pałe. Gratuluję intelektu i IQ na poziomie swojego buta.

Morderca to osoba, która UMYŚLNIE
  • Odpowiedz
@lechiffre_777 zaraz się okaże że jesteś onuca. ( ͡° ͜ʖ ͡°) niestety ludzie się kierują emocjami i tak działa tez demokracja. Majtczak powinien wyłapać po prostu te 12 lat określone w kodeksie i tyle. 12 lat więzienia to dotkliwa kara, dla gorących jasiów ciezko sobie wyobrazić bycie 12 lat w puszce - a prawdopodobnie mieliby próby samobójcze i ciężką depresję po paru tygodniach karceru. Jak sprawca wypadku
  • Odpowiedz
Jak sprawca wypadku będzie sądzony tak samo jak terrorysta z kałachem na rynku to znaczy, że coś jest już nie tak.

@cytr0netx99: chyba, że przejedzie ciężarówką po deptaku taranując wielu ludzi. Ot, sprawca wypadku. Zagapił się i nierozważne skręcił w zakaz. Co prawda, po wszystkim zbiegł z miejsca masakry ale wytłumaczył to, za pośrednictwem swoich adwokatów, nagonką polityczną xd.
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: Twoje odpowiedzi zamiast trzymać się tematu schodzą na osobiste wycieczki, co tylko pokazuje, że brakuje Ci sensownych argumentów. Używanie określeń takich jak "ameba" czy "plebs" to naprawdę niskie zagranie, które nie wnosi nic do dyskusji.

Ja mówiłem o przestępstwie w kontekście porównania przekroczenia prędkości do zamiaru strzelania do ludzi, a nie o zamiarze zabicia. Przekroczenie dwukrotnie dozwolonej prędkości nie jest neutralnym czynem, szczególnie jeśli prowadzi do tragicznych konsekwencji, jak
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: ale przecież spalony chłop jechał swoim pasem. to tłuścioszek w betce na łuku zapie*dalał tak szybko, że nie utrzymał się w swoim pasie ruchu i wyleciał na ten, którym jechał spalony. niby coś ci dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele. obrażasz, a sam jesteś na intelektualnych nizinach.
  • Odpowiedz
@sorantor250: nie jechał swoim pasem, bo niezgodnie z prawem zajmował skrajny lewy pas na 3 pasmowej autostradzie, podczas gdy dwa pozostałe były wolne.

Kierujący BMW jechał również skrajnym lewym pasem, przekraczając znacznie prędkość, widząc że jest on zajęty przez inny pojazd, użył świateł drogowych czyt długich aby zwrócić na siebie uwagę i kierujący tym pojazdem zjechał na prawy pas, tak jak nakazuje prawo.

Widząc, że nie zmienia pasu, kierujący BMW
  • Odpowiedz
Jeśli nie dostrzegasz stosownych argumentów które tutaj przytoczyłem niejednokrotnie, to współczuję. Proponuję popracować nad czytaniem nad zrozumieniem.

Określenie plebs i ameba są określeniem ogółu komentujących i nie znających podstaw prawa, mających problem z czytaniem ze zrozumieniem i logicznym myśleniem. To nie ma żadnych prywatnych przesłanek, które to do mnie są kierowane przez innych wykopków, które bezpośrednio atakują moja osobę cytując ssij pałę.

Tego typu określenia wypisuje właśnie ww plebs i typowe ameby.
  • Odpowiedz
@NoblePhantasm: przecież Ty nie potrafisz zrozumieć sensu wypowiedzi i nie znasz szczegółów tej sprawy. Kierują Tobą emocje, przez co myśli jak i światopogląd, są mocno zaburzone. Nie ma to nic wspólnego z logicznym myśleniem i analizowanie faktów.

A to jest właśnie cecha tzw ameb umysłowych. Niestety takich osób jest więcej, niż ludzi trzeźwo myślących.

Na szczęście to nie plebs wydaje wyrok na zasadzie widzi mi się, bo są wrogo nastawieni
  • Odpowiedz