Wpis z mikrobloga

@pawelswd: czyli według ciebie takie zdjęcie jest odpowiednie dla zagorzałej chrześcijanki? Nie p------o ci się coś młodzian? Tu nje chodzi o to że ma się kąpać w swetrze tylko żeby nie upubliczniać zdjęć swojego dupska będąc matką i katoliczką ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Seroxik: Po pierwsze ona NIGDY nie powiedziała, że jest jakąs zagorzałą chrześcijanką(pomyliłeś ją chyba z Najka). Po 2 w kulturze zachodniej nie ma nic złego w zdjęciu w bikini. To, że kobieta startuje np w MissPolonia nie znaczy, że nie jest katoliczką. Tyle
  • Odpowiedz
@pawelswd: Kultura zachodnia ma niewiele wspólnego z katolicyzmem. Im wcześniej się zorientujesz tym lepiej. Nie można tłumaczyć zachowań katolika kulturą zachodu, bo te się nie łączą.
  • Odpowiedz
@Nemayu: tu akurat pleciesz totalne brednie.Przeczytaj trochę książek potem wróć ze sensownym komentarzem.Chrzescijanstwo to fundament cywilizacji zachodniej.Chyba, że wolisz islam albo Chińczyków.Droga wolna
  • Odpowiedz
@pawelswd: Przeczytaj trochę tych książek i wróć. Gdzie katolicyzm, a gdzie kultura zachodu... Wszystko ma swoje miejsce.

Z tego co wiem to kultura zachodu się nieustannie zmienia. Biblia takich zmian nie ma, więc katolik nie może sugerować się jakąś obcą mu kulturą.

Spójrz na katolika, a następnie na kulturę zachodu...
Czy to według ciebie to samo? Czy biznesmen kieruje się w biznesie zasadami katolicyzmu? Czy janusz w fabryce smrodu kieruje się zasadami katolicyzmu?
  • Odpowiedz
@Nemayu: co ma biznes do katolicyzmu to po pierwsze.Po drugie wygoogluj sobie fraze Chrzest Polski zamiast opowiadać jakieś kocopoly.Po drugie słowo Bóg się pisze z dużej litery
  • Odpowiedz
@pawelswd: Nie odróżniasz kultury od wiary, a to ogromny błąd.
Mam nadzieję, że orientujesz się, że po chrzcie nie było tak, że nagle wszyscy jak za pociągnięciem magicznej różdżki stali się katolikami wyciągniętymi prosto z Bilbii. Katolicyzm to fasada - fasada drobnej liczby osób. Większość nawet fasady katolickiej nie trzyma, bo i nawet nie wie jak taka fasada miałaby wyglądać. Wyszstko, co ich to katolickie, pomimo że nie ma ŻADNEGO
  • Odpowiedz
@Nemayu: Wiara jest elementem kultury.Wiedza na poziomie 2klasy podstawówki.Chyba mi nie powiesz,że nikaby w Iranie nie są elementem wiary.Bredzisz takie bzdury, że czuję się jakbym gadał z Jehową.Po drugie nie chodzisz do Kościoła więc g---o wiesz o katolicyzmie...Tyle w temacie
  • Odpowiedz
@pawelswd: Ogarniasz, że kwadrat jest prostokątem, a prostokąt nie jest kwadratem? Czy zatrzymałeś się w tej 2 klasie podstawówki i już ci tak zostało?

Brzmisz jak typowy katolik. W kościele to masz jakiegoś lokalnego ziutka i wiesz od niego, tyle co ci łaskawie powie z mównicy. Zbyt dużo to on nie wie. Powtarza tylko - jak pozytywka - wesoło, ale jak zacięta płyta. W sumie to nie wesoło, bo katolicyzm
  • Odpowiedz
@pawelswd: To się opłaca mordo. Zaufaj mi mordo. Wrzuć pieniążek mordo, a kapłan napije się wina symbolizującego krew i zagryzie chlebem (waflem, bo wafel jest tańszy) symbolizującym ludzkie zwłoki ()
  • Odpowiedz