Aktywne Wpisy

JanLaguna +726
Rządy Assadów dobiegły końca
Po ponad 50 latach rządów Assadów nad Syrią, ich władza dobiegła końca. Rebelianci zajęli Damaszek, a armia rządowa rozpłynęła się w powietrzu - dosłownie, bo nawet członkowie Gwardii Republikańskiej (która miała stanowić straż pretoriańską Assada) rozeszli się zwyczajnie do domów.
Nikt nie wie gdzie jest Baszar. Podobno uciekł samolotem z Damaszku, ale jego samolot miał robić się na zachód od Hims.
Baszar
Po ponad 50 latach rządów Assadów nad Syrią, ich władza dobiegła końca. Rebelianci zajęli Damaszek, a armia rządowa rozpłynęła się w powietrzu - dosłownie, bo nawet członkowie Gwardii Republikańskiej (która miała stanowić straż pretoriańską Assada) rozeszli się zwyczajnie do domów.
Nikt nie wie gdzie jest Baszar. Podobno uciekł samolotem z Damaszku, ale jego samolot miał robić się na zachód od Hims.
Baszar
źródło: GeRB0DEXYAA8vxG
Pobierz
zzbkk +129
Taka oto lampę zrobiłem z resztek po małej budowę, koszt całe zero złoty wszystko z odzysku. Jedynie żarówki nowe
#majsterpirzu #chwalesie #diy #drewno
#majsterpirzu #chwalesie #diy #drewno
źródło: temp_file24821733339518377
Pobierz

źródło: ezgif-4-7780442b7a
Pobierzźródło: temp_file1656662408975751052
PobierzZ tego co wiem to kultura zachodu się nieustannie zmienia. Biblia takich zmian nie ma, więc katolik nie może sugerować się jakąś obcą mu kulturą.
Spójrz na katolika, a następnie na kulturę zachodu...
Czy to według ciebie to samo? Czy biznesmen kieruje się w biznesie zasadami katolicyzmu? Czy janusz w fabryce smrodu kieruje się zasadami katolicyzmu?
Mam nadzieję, że orientujesz się, że po chrzcie nie było tak, że nagle wszyscy jak za pociągnięciem magicznej różdżki stali się katolikami wyciągniętymi prosto z Bilbii. Katolicyzm to fasada - fasada drobnej liczby osób. Większość nawet fasady katolickiej nie trzyma, bo i nawet nie wie jak taka fasada miałaby wyglądać. Wyszstko, co ich to katolickie, pomimo że nie ma ŻADNEGO
Brzmisz jak typowy katolik. W kościele to masz jakiegoś lokalnego ziutka i wiesz od niego, tyle co ci łaskawie powie z mównicy. Zbyt dużo to on nie wie. Powtarza tylko - jak pozytywka - wesoło, ale jak zacięta płyta. W sumie to nie wesoło, bo katolicyzm