Aktywne Wpisy

szcz33pan +647
Twa mundial, ale klasycznie znalazłem chwilę czasu aby sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe stoją w miejscu, nawet ceny nieruchomości stoją w miejscu. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe stoją w miejscu, nawet ceny nieruchomości stoją w miejscu. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: kebab_lipiec_2026
Pobierz
Clermont +209

Największa beka jest z polityków którzy promują WOŚP, rządzą tym krajem, na NFZ idzie rocznie 200mld zł, to co Owsiak uzbierał przez 33lata NFZ wystarczyło by na 4 dni funkcjonowania. Ale gawiedź szczęśliwa bo politycy troszczą się o małe dzieci . #polityka
źródło: 1000034160
PobierzCzy wośp zabiera pieniądze z nfz czy dorzuca "sprzęt" do systemu?
Mam nadzieję, że bezdomnym też nie pomagasz, bo pomaga im państwo xD
Dostajesz 10 punktów za tego toe-loopa z telewizją xD
Rządzący są od rządzenia, to oni ustalają system funkcjonowania NFZ.
Dla ciebie to trudne bo jesteś wytresowany przez nieodłączny duet Tusk-Kaczyński.
To może tak zapytam, bo może rozwiejesz w ten sposób wątpliwości, czy likwidacja WOŚP zwiększy ilość sprzętu w systemie opieki zdrowotnej? Tak lub nie. Proste pytanie, prosta odpowiedź.
źródło: 1000034161
PobierzPluję na was za ciasnotę umysłową.
Do tego nawet nie wiadomo jaki koszt ponosi państwo, żeby te pieniądze uzbierać, wcale nie jest wykluczone, że saldo jest ujemne XDDD
Komentarz usunięty przez moderatora
Mam taką drobną uwagę, że WOSP jest OBOK budżetu państwa a nie zamiast. Nasz kraj ma deficyt od 35 lat. Każde dodatkowe pieniądze w systemie są wartością, tym bardziej, że idą wprost na sprzęt a nie do wspólnego budżetu, które... system przeżre na wypłaty.
A buty tuska są z
WOSP jest OBOK budżetu państwa a nie zamiast.
Jesteś w stanie udowodnić, że tak jest? Olbrzymia państwowa kasa idzie na wsparcie wośp. Ze względu na rozproszenie ciężko jest policzyć jakie to są koszty, nie jest wykluczone, że sytuacja nie wygląda jak na picrel ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000024656
Pobierz@bero-telefon: kto tym razem jest nasza jedyna nadzieją Memcen czy Braun?
@vvvariacik: olbrzymia państwowa kasa idzie na wszystko. Kiedyś widziałem "protest" konfederacji, gdzie było więcej policjantów niż uczestników. I co, zdelegalizować konfederację?
A wracając do stadionu śląskiego - organizatorem jest zdaje się samorząd a nie budżet centralny więc to tam pytaj jak to się spięło. I pamiętaj - nie wszystko robi się dla zysku.
@bero-telefon: dobrze to dopiero będzie jak dochtor memcen rozmontuje sysyem ubezpieczen zdrowotnych i spolecznych, muwie ci mati
@MisterMinister: "suweren".
No nie jest to dużo pieniędzy w skali kraju, ale przynajmniej większość tego hajsu pójdzie na sprzęt (minus koszt działania WOŚP), a nie na pensje po 100k dla lekarzy.
@krytyk__wartosciujacy: mogą ale on jest premierem który oprócz butów może przekazać miliardy na służbę zdrowia o to tutaj chodzi XDDDDD