Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +415
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1666
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

źródło: 1000003074
PobierzOgólnie że zdarzenie miało miejsce w państwie PiS-u. Dodatkowo on jak juz znalał sie w ZEA to powolal się na niepraworzqdne panstwo prawa PiS, że nie bedxie mial uczciwego procesu. Myślę ze te sprawy tez mialy spory wplyw na jego bezkarnośc do tej pory.
@Bananek2 zgoda, tu chodzi przede wszystkim o wujka, czy tam starego z SB.
@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen: Ale mamy już państwo prawa KO to chyba spokojnie mogli go wydać?
No kto jak kto, ale on wiedzial co mówi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sensie, że przez to, że się powołał na niepraworządność? i co mu to dało? Współczucie emiratczyków czy łaskę
@Bananek2: to o co tu chodzi jak nie o kasę?
@N331: No ale to tłumaczenie nie wynikało z samego faktu posiadania kasy tylko prędzej znajomości i przysług. Bardzo naiwnym jest myśleć, że jak masz kasę to nagle służby będą pod ciebie grały. W takiej sprawie większe fory będzie miał lekarz który
@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen: czyli PO już wsadziło policjantów, którzy pozowlili mu uciec, tak?
A Majtczak to spierdzielił po pięknym ostrzeżeniu od ministra 0, który w TV zapowiedział że gość będzie ściagany. Tak to może by siedział w DE więc byłaby szansa żeby go sprowadzić.