Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,
Planuje kupić buty Timberland Eurosprint Hiker na okres jesienno-zimowym. Czy to dobry wybór? Z tego co wiem nie jest to skóra licowa, a Nubuk olejowany, który wymaga większego dbania. Miałem ze skór licowych to nałożyłem Shoe Cream na jakiś czas i były odnowione. Wracając do tych butów czy jest to dobry wybór na Polską zimę? Mieszkam w mieście. Czy do szkoły/pracy biurowej będą one ok? Chodzi mi czy noga będzie oddychać czy jednak męczyć. Ktoś miał, poleca? Ewentualnie może znacie jakieś alternatywy? Swego czasu nosiłem New Balance 754 i były super lekkie, fajne tylko dziury szybko w środku się porobiły. Czy te Timberlandy również będą lekkie? W tych NB czułem się jakby to nie były buty zimowe.
#timberland #buty #zima

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim dobra skóra nubuck wcale nie wymaga więcej pielęgnacji od licowej. Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu Timberland używał nawet niezłej jakości skóry. Nisko-średnia półka, ale ok w porównaniu z konkurencją w danej cenie.
Co do oddychania nie spodziewałbym się cudów, widzę że środek to full syntetyk, ogólnie wyglądają słabo jeśli chodzi o jakość materiałów. Nie wiem w jakiej cenie kupujesz, widzę w uk są za 145£ - znalazłbym
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Cena ich to 729 zł w oficjalnym sklepie online. A może buty polskiej marki Wojas? Te trzewiki https://wojas.pl/czarne-trzewiki-meskie-9166-51#
Wyglądają na mniej zabudowane i dodatkowo skóra licowa. Jeśli znasz jakieś fajne alternatywy najlepiej czarne nierzucające się w oczy to byłbym wdzięczny. Te Timberlandy raczej odrzucam skoro mało przewiewne. Dzięki wielkie za odpowiedź!

• Odpowiedz