Jak to jest, że jak są jakieś pożary w turcji/grecji to pisze się o pierdyliardach polskich jednostek straży, które pomagają w walce z żywiołem, a jak u nas jest powódź, to człowiek czyta, że w tych wioskach 24h/dobę pracują ludzie z okolicznych OSP i nie ma ich kto zastąpić?
@ActiveekHere: takie wniosku z tego wpisu wyciągnąłeś? xD
@emasele @framugabezdrzwi Chcecie mi powiedzieć, że wiedząc od tygodnia, że będzie ciężka sytuacja, nie dało się zorganizować dodatkowych jednostek z bezpiecznych obszarów polski, żeby je przerzucić na południe?
Chcecie mi powiedzieć, że wiedząc od tygodnia, że będzie ciężka sytuacja, nie dało się zorganizować dodatkowych jednostek z bezpiecznych obszarów polski, żeby je przerzucić na południe?
@framugabezdrzwi: to też prawda. Prognoza Odry w moim regionie była na 520cm na wtorek, a tymczasem mamy już prawie 400cm, a obecna prognoza pokazuje 710cm na poniedziałek
@Shea_99: #logikarozowychpaskow XD sprowadzanie zagranicznej pomocy gdy powodzia jest objety tak maly teren kraju jest czysta glupota. Mamy jeszcze mnostwo sluzb ktore mozna zaangazowac z innych wojewodztw i gwarantuje, ze dojada szybciej niz z Turcji
@conamirko: Czytaj co piszę "że w tych wioskach 24h/dobę pracują ludzie z okolicznych OSP i nie ma ich kto zastąpić?" - przynajmniej kilka takich filmików było w necie z takim właśnie przesłaniem. Zakładam, że nikt sobie dla jaj takich rzeczy nie gada.
Chcecie mi powiedzieć, że wiedząc od tygodnia, że będzie ciężka sytuacja, nie dało się zorganizować dodatkowych jednostek z bezpiecznych obszarów polski, żeby je przerzucić na południe?
#powodz
@emasele @framugabezdrzwi Chcecie mi powiedzieć, że wiedząc od tygodnia, że będzie ciężka sytuacja, nie dało się zorganizować dodatkowych jednostek z bezpiecznych obszarów polski, żeby je przerzucić na południe?
źródło: Zrzut ekranu 2024-09-14 215832
Pobierz@Shea_99: po pierwsze prognozy były łagodniejsze
źródło: GXY03SsXkAAe5ia
Pobierzźródło: adsdsa
Pobierz@Shea_99: Witamy w Polsce. Pan tu chyba nowy xD