Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że jak są jakieś pożary w turcji/grecji to pisze się o pierdyliardach polskich jednostek straży, które pomagają w walce z żywiołem, a jak u nas jest powódź, to człowiek czyta, że w tych wioskach 24h/dobę pracują ludzie z okolicznych OSP i nie ma ich kto zastąpić?

#powodz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pilkarskiswir: widocznie ten twój błyskotliwy umysł jest zbyt ograniczony żeby spojrzeć na pewne sprawy w szerszym kontekście, za to nieźle sobie radzisz w taplaniu się w błocie. Weź chłop idź się prześpij, żebyś miał jutro siły na kolejne wycieczki personalne i niesienie oświecenia twoim wyimaginowanym oponentom. Dziękuję ci za bohaterską postawę.
  • Odpowiedz
  • 1
@pilkarskiswir: Chyba ci się chłopcze coś p----------o, że będę Ci się spowiadać, szczególnie na wykopie xD Masz zajebiście duze mniemanie o sobie. Choć nie powiem, brzmisz całkiem zabawnie, więc podpowiem, że mgr inż na politechnice w mieście wojewódzkim - inżynieria sanitarna.
  • Odpowiedz
Masz zajebiście duze mniemanie o sobie.

@Shea_99: tak mam ale nie bezpodstawnie, olimpiady matematyczne w mlodosci i od ponad 15 lat nie pracuje i mimo tego dobrze zyje ( ͡ ͜ʖ ͡) ale chlopcze brzmi smesznie
  • Odpowiedz
@Shea_99: Po co nam pomoc zagraniczna skoro mamy 30 tys zawodowych strażaków i prawie 230 tys strażaków OSP? Co więcej na wiki jest informacja, że osób związanych z OSP jest 700 tys ale poprzednia liczba dotyczy tych co mogą brać udział w akcjach pożarniczo-ratunkowych.

Jeżeli chodzi o dodatkowych ludzi to masz jeszcze policję i wojsko. Nie wiem jak to wygląda w policji ale o wojsku już coś mogę wspomnieć. Już
  • Odpowiedz
@Shea_99: problem jest taki że nikt nie jest w stanie przyszłości przewidzieć. Jak Sutryk ogłaszał powołanie sztabu kryzysowego to debile tutaj pisali że tylko kropi i że pod publikę gra. Potem dopiero media podchwyciły temat.
  • Odpowiedz