Aktywne Wpisy
ONVIF +479
Jakiś czas temu jadąc samochodem prawie rozjechałem kociaka który o 4:00 był na środku ulicy. Mokry, ubłocony i wychudzony. Mimo, ze nigdy jakoś za kotami nie przepadałem to wziąłem go do domu, żona go ogarnęła, zawiozła do weterynarza i daliśmy info po znajomych, że mamy kotka do oddania. Jakoś tak się złożyło, że akurat nikt nie chciał, do schroniska też jakoś nastroju nie było żeby go oddać.
Tak dorobiłem się kota.
I
Tak dorobiłem się kota.
I
notoelo +107
To normalne że pada deszcz we wrześniu
Aha może jakby odpalić b---ę atomową nad jakimś zbiornikiem to on wyparuje i można napełnić znowu. Potem czynność powtórzyć (⌒(oo)⌒)
Jest tyle
We wschodniej części Górnego Śląska także pada, a jest to zlewnia Wisły.
Na dodatek mamy silne opady w zachodniej części Małopolski oraz Baskidach więc stan Wisły się podniesie w końcu 2-3 dni.
dwa problemy rozwiązane za jednym razem
win-win
@Hrjk: ile to będzie w basenach olimpijskich? xd
Aby oszacować czas, ilość sprzętu oraz wykonalność przekopania nowego koryta rzeki z Odry do Wisły w południowej Polsce, należy wziąć pod uwagę kilka kluczowych czynników:
1. Odległość i lokalizacja
Trasa między Odrą a Wisłą w południowej części Polski (np. w pobliżu granicy z Czechami) wynosi około 200-300 km w linii prostej, w zależności od
a gdyby zamiast koparek użyc bomb nukleranych i zrobić koryto z kraterów powybuchowych ile rakiet by potrzeba?
ChatGPT powiedział:
ChatGPT
Wykorzystanie bomb nuklearnych do stworzenia koryta rzeki z Odry do Wisły, tworząc krater po kraterze, byłoby skrajnie niebezpiecznym i destrukcyjnym przedsięwzięciem. Oto, jak można by to teoretycznie rozważyć, ale pamiętajmy, że skutki tego działania byłyby katastrofalne na