Wpis z mikrobloga

Jak to jest mieć znajomych? Nigdy nie zaznałem tego stanu. Dotarło to do mnie dopiero niedawno, że coś jest nie tak. Wchodzisz na FB i widzisz jak koledzy ze szkoły świetnie bawili się w towarzystwie. Jedni wypoczywali Grecji, drudzy grali w planszówki na domówce, trzeci spacerowali po górach, czwarci tańczyli do muzyki na koncercie, piąci jeździli na rowerze, szóści odwiedzili escape roomy i inne atrakcje niedostępne dla przegrywów, siódmi obeszli wszystkie knajpy i kluby, ale obserwujesz także ludzi o specyficznych zainteresowaniach, którzy też aktywnie spędzają czas z ludźmi o takich samych zainteresowaniach. Natomiast ty co weekend otwierasz p--o i grasz w twoje ulubione gry lub czytasz Wykop. W pracy też ludzie się chwalą, kto gdzie nie był, jak epicko spędził weekend, z kim jedzie na szósty już wypad za granicę, a jak jest wyjście integracyjne, to dziwią się, że pierwszy raz tu jestem i co za lamus, bo oni ze znajomymi co chwilę chodzą (najczęściej okoliczności typu urodziny) i wtedy wychodzę na kosmitę. Ok, kolega z pracy to tylko kolega z pracy, a po pracy spotykasz się z tymi mitycznymi znajomymi, ale okazuje się, że ludzie nawiązują znajomości także tam i spędzają ze sobą czas po pracy. Mnie ludzie unikają i próby wyciągnięcia gdzieś kogokolwiek lub zaangażowania w cokolwiek niezwiązanego z obowiązkami służbowymi kończą się fiaskiem. No to jak to jest? W jaki sposób ludzie łączą się ze sobą i nawiązują znajomości?

#przegryw #znajomi #ludzie #zycie #psychologia
SendMeAnAngel - Jak to jest mieć znajomych? Nigdy nie zaznałem tego stanu. Dotarło to...

źródło: pepegame-854x675

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach