Wpis z mikrobloga

Ile potrzeba czasu zeby nauczyc sie osobno SQL i Power bii , w takim stopniu abym mogl sobie to wpisac w CV , żeby móc aplikowac na juniorskie stanowiska typu "analityk czegos tam"? Bo czesto wymagają tych dwoch umoiejetnosci

#pytanie #praca #korposwiat #pracait
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@tonawegla ja już mam za sobą początek w korpo, ale na dość specyficznym stanowisku, nie związanym z takimi rzeczami, więc to chyba bez znaczenia, a wykształcenie w projektowaniu graficznym, do tego kurs marketingu internetowego i staż jako ux/ui designer, ale to raczej tez bez znaczenia
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tonawegla właśnie ze nie, bo tam jest bardzo duża konkurencja i przynajmniej dotychczas mi się nie udało, dlatego muszę próbować gdzie indziej
  • Odpowiedz
@essos: wpisać do cv mozesz i po 2 dniach. biegły w tym nie będziesz po roku, na pewno nie w sqlu na poziomie wykraczającym poza funkcje okna*

*zakładając że nie korzystasz z niego w pracy na co dzień w szerszym zakresie niż select * from tabela
  • Odpowiedz
  • 0
@peoplearestrange: Moze wrazie czego moglbym sie tez chatem gpt wspomagac. A bylbys w stanie polecic jakis kurs ktory przynajmniej jakos pozwoli mi uzasadnic tą "umiejtnosc" w cv?
  • Odpowiedz
  • 0
@peoplearestrange: Chodzi mi o takie podstawy zeby moc cos wpisac do cv i aplikowac na juniorskie okolo analityczne stanowiska. Wyzej ktos pisal ze weeend wystarczy, chyba ze dalem sie strolować
  • Odpowiedz
@essos: pomysl logicznie: jaką masz przewagę nad kimś z wewnątrz firmy, kto zna np proces lub biznes/branże/zwał jak zwał, jakie dane mają w firmie i czego potrzebują, jeżeli oboje spędzicie nad nauką języka zapytań weekend? ludzie idą na analityków po studiach typu metody ilościowe po których mają naprawdę solidne podstawy typu R/Python+SQL+jakaś chmura, w dodatku przedmioty typu data mining, matmę i tak dalej, a Ty chcesz firmie zaoferować dwa dni
  • Odpowiedz