✨️ Obserwuj #mirkoanonim Nie łapałem się na bekę, nie załapię się na zero, nie załapię się na start, bo miałem jakieś 0.0000000000000000001% udziałów w mieszkaniu po zmarłym ojcu lat temu dziesięć XD No więc kupiłem mieszkanie, bo wynajem kawalerki kosztowałby mnie tyle samo co mieszkanie dwupokojowe na własność(chodzi mi o koszty miesięczne). Mieszkanie średnio mi się podoba ze względu na sąsiadów i jakość wykonania(rynek wtórny-ogrzewanie gazowe, stara kanaliza). Zastanawiam się poważnie nad sprzedażą, bo chyba teraz to już serio bańka i zaczekać w domu rodzinnym jako gniazdownik aż ceny spadną, kupić coś na pierwotnym. Pomysł dobry czy siedzieć na p-----e i nie wydziwiać? Imo, to nawet jak jakiś program wejdzie to już ostatnia bańka, a potem ceny drastycznie w dół, bo jest za dużo mieszkań. Ci co mieli kupić, kupili w covidzie i na beka 2, nie sądzę żeby teraz był taki boom więc korekta i tani najem odżyje. Spodziewam się spadków 30% w miastach wojewódzkich, a w powiatowych 50% do końca przyszłego roku. Żałuję że kupiłem ale miałem do wyboru albo wynajem albo własne, jako że miałem duży wkład własny to zaryzykowałem z własnym... #mieszkanie #nieruchomosci
zdyscyplinowany-podróżnik-74: no i co z tego? nie każdy musi mieć mieszkanie poza tym widać że nie jesteś potrzebujący czyli program nie jest skierowany do ciebie
mistrzowski-patriota-38: @karokrakow tylko w przypadku dziedziczenia, a ja nie odziedziczylem @Qullion to co twoim zdaniem stanie sie z pustostanami? Najem juz leci na pysk
@mirko_anonim: liczba pustostanów będzie rosła i spokojnie przekroczy dwa miliony, będą nie do sprzedania. Sam kupiłem pustostan i mówiłem o tym wielu osobom, każdy ma w dupie takie mieszkania czy domy. Znajomi tylko kilka km od centrum wojewódzkiego
Nie łapałem się na bekę, nie załapię się na zero, nie załapię się na start, bo miałem jakieś 0.0000000000000000001% udziałów w mieszkaniu po zmarłym ojcu lat temu dziesięć XD No więc kupiłem mieszkanie, bo wynajem kawalerki kosztowałby mnie tyle samo co mieszkanie dwupokojowe na własność(chodzi mi o koszty miesięczne). Mieszkanie średnio mi się podoba ze względu na sąsiadów i jakość wykonania(rynek wtórny-ogrzewanie gazowe, stara kanaliza). Zastanawiam się poważnie nad sprzedażą, bo chyba teraz to już serio bańka i zaczekać w domu rodzinnym jako gniazdownik aż ceny spadną, kupić coś na pierwotnym. Pomysł dobry czy siedzieć na p-----e i nie wydziwiać? Imo, to nawet jak jakiś program wejdzie to już ostatnia bańka, a potem ceny drastycznie w dół, bo jest za dużo mieszkań. Ci co mieli kupić, kupili w covidzie i na beka 2, nie sądzę żeby teraz był taki boom więc korekta i tani najem odżyje. Spodziewam się spadków 30% w miastach wojewódzkich, a w powiatowych 50% do końca przyszłego roku. Żałuję że kupiłem ale miałem do wyboru albo wynajem albo własne, jako że miałem duży wkład własny to zaryzykowałem z własnym...
#mieszkanie #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
@Qullion to co twoim zdaniem stanie sie z pustostanami? Najem juz leci na pysk
─────────────────────
Sam kupiłem pustostan i mówiłem o tym wielu osobom, każdy ma w dupie takie mieszkania czy domy.
Znajomi tylko kilka km od centrum wojewódzkiego