Wpis z mikrobloga

@DepresyjnyAndzej: pamiętam że rodzice też wjechali na jakąś górkę swoim 126p i tam stał dopóki cała woda nie przeszla. Mieli szczęście bo byli gdzieś w 2/3 wysokości i ich nie dosięgła woda. Pamiętam że właściwie wszystkie znane górki były tak obstawione :)

wyobraźcie sobie dzisiaj gdy samochodów jest 10x tyle. Powodzenia w znalezieniu miejsca

a potem pamiętam ludzie suszyli te samochody, patrzyłem z balkonu u wuja. Wszystkie dywaniki, fotele etc
  • Odpowiedz
@assninja:

Ile to pomogło, pewnie niewiele

Wtedy to się dało te auta jeszcze ogarnąć. Przed moim oknem stał trabant, po nim widziałem czy woda się podnosi czy już opuszcza xD
A większość aut przestawili w inne rejony.
Ale też lubiłem sobie popływać pontonem jak na zdjęciu po Śródmieściu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PiotrFr: a tak pontonen pływałem, ale podziwiałem ludzi co pływali tak o, sami sobą. Albo np. skakali do wody ze swojego okna XD

schodziłem na dół w bloku i nagle woda, gdzieś w okolicach 1 - 2 piętra i niżej się nie dało. Kurrła nigdy nie zapomnę tamtych czasów. Dla gówniaka wtedy to była atrakcja a nie jakaś tam tragedia :P

potem pamiętam obserwowałem z okna kiedy pierwsze auta się
  • Odpowiedz
@assninja:

Albo np. skakali do wody ze swojego okna XD

To albo coś z głową albo w lepszym miejscu. Ja po drugiej stronie ulicy miałem remizę strażacką, woda to był taki syf, że masakra. A pływałem do sklepu albo z psem na spacer ( ͡°
  • Odpowiedz
Kozanów

@PiotrFr: yep! :D dzień wcześniej jeszcze z kuzynem poszliśmy tam do parku na wały, oglądać co się dzieje. Ludzie pracowali, worki układali etc

pamiętam potem jeszcze wiele lat w centrum na starych kamienicach widać było jak wysoko sięgała woda
  • Odpowiedz
@assninja: Kozanów to świetny przykład gdzie nie budować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W wielu miejscach pewnie jeszcze widać (trochę lat nie byłem) ślady po niemieckich pociskach na kamienicach a mówisz o śladzie po wodzie xD
  • Odpowiedz
@cerastes: a myślisz, że gdzie spłynie woda z Głuchołaz? w 97 w samym Wro spadło sporo mniej wody, niż zapowiadają na najbliższe 4 dni, ale właśnie w Sudetach mocno dopadało (prognozowany model opadów mocno pokrywa się z tym z 97 roku)
  • Odpowiedz
@Tommy__: Może i śmieszne ale tak się dochodzi do dużych pieniędzy, bo w końcu kupisz tanio jakiś teren, pogoda się zmieni i nigdy nie zaleje. 50 mln lat temu to cała Polska była pod wodą, wystarczyło kupić, poczekać i jaki hajs?
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: Pozwól, że wyjaśnie mema. Tak, mieliśmy suszę, ale od kilku dni pada, a ma też padać bardzo intensywnie przez następne kilka dni. Dolny i górny śląsk właściwie będą zalane (w niektórych miejscach ma spaść nawet ponad 200mm/m2). Stąd ten żart.
Worm91 - @Atari_65XE: Pozwól, że wyjaśnie mema. Tak, mieliśmy suszę, ale od kilku dni...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz