Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak nawiązać kontakt z kimś kogo straciliśmy przez własną głupotę?

Nie chce podawać szczegółów, bo łatwo byłoby mnie znaleźć ale w skrócie straciłam kontakt z kimś kto był dla mnie ważny. Zerwaliśmy znajomość. Widzę to po czasie. Od tej pory nie mamy żadnego kontaktu. Każde z nas ma swoje życie. To ja zawiniłam, choć sam też nie był bez winy. Dużo o nim myślę mimo że minęło sporo czasu.

Co zrobić? Odezwać się? Co napisać? Hej co tam? A co jeśli nie chce kontaktu?

#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #kiciochpyta #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Pisz elo co co tam i tyle, chyba, że widzisz tą osobę codziennie to zagadaj. W najgorszym wypadku powie, żebyś w--------ł i nie chce Cie znać. Wtedy sprawę będziesz miał jasną.
A tak to chociaż nie będziesz sobie pluł w brodę, że nie spróbowałeś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a pisz do niego, co ci szkodzi? Jak nie będzie chętny to cię zablokuje albo zignoruje i będziesz wiedziała, na czym stoisz. Kto wie, może też ma takie przemyślenia co ty i nie jest pewny, czy się odezwać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Napisałam, ale długo po dodaniu tego wpisu. "Hej, jak tam? Jak się trzymasz?". Później musieliśmy sobie wyjaśnić parę spraw, usłyszał "przepraszam" na które zasługiwał. To typ który wybacza, ale nie zapomina więc chyba to bardziej mnie pomogło niż jemu.

A jak poszło? Lepiej niż myślałam. Znaczy... na luzie. Po dość długim czasie bez kontaktu emocje opadły. Porozmawialiśmy na spokojnie, jak dorośli. Szkoda tylko że pewne rzeczy uświadamiamy sobie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z doświadczenia mogę potwierdzić słowa @lexico - większośc relacji które pękły są nienaprawialne i to nie wróci do stanu poprzedniego. Poznaj siebie, sprawdź co robisz źle i staraj się robić na odwrót. Choć mam nawroty, jak każdy, swoich zachowań, to widzę stopniową zmianę nawyków i odruchowych reakcji. Zajmuje to kupę czasu, jak ma się wieloletnie zaniedbania w tej materii, to nawet dekada pracy, ale warto. Człowiek widzi świat
  • Odpowiedz