Tytuł:Gdzie śpiewają raki Autor:Delia Owens Gatunek:literatura piękna Ocena:10/10 ISBN:9788382897890 Tłumacz:Bohdan Maliborski Wydawnictwo:Świat Książki Liczba stron:416 Piękna historia, której główną bohaterką jest mieszkająca na mokradłach w bardzo ubogiej rodzinie dziewczyna o imieniu Kya. Wychowana w niemal zupełnym odcięciu od cywilizacji, w patologicznej rodzinie, zostaje samotną mieszkanką podmokłych terenów. Umiłowanie do natury i jej piękna jest dla niej całym życiem. Tej niezwykle wrażliwej i czułej osobie przychodzi mierzyć się z miłosnymi zawodami.
Dużo słyszałem pochwał o tej książce, jednak zawsze miałem przekonanie, że jest to jakaś ckliwa miłosna historyjka i nie sięgałem po nią, ale bardzo się myliłem, książka bardzo wciąga i intryguje, a wątki miłosne, wbrew pozorom nie były dla mnie clou książki.
Mam świadomość, że ocena 10/10 może dla wielu być przesadą, bo książka ma swoje wady, ale jest to ocena czysto subiektywna, w pewnym stopniu podyktowana sytuacją życiową.
Tytuł:
Gdzie śpiewają rakiAutor:
Delia OwensGatunek:
literatura pięknaOcena:
10/10ISBN:
9788382897890Tłumacz:
Bohdan MaliborskiWydawnictwo:
Świat KsiążkiLiczba stron:
416Piękna historia, której główną bohaterką jest mieszkająca na mokradłach w bardzo ubogiej rodzinie dziewczyna o imieniu Kya. Wychowana w niemal zupełnym odcięciu od cywilizacji, w patologicznej rodzinie, zostaje samotną mieszkanką podmokłych terenów. Umiłowanie do natury i jej piękna jest dla niej całym życiem. Tej niezwykle wrażliwej i czułej osobie przychodzi mierzyć się z miłosnymi zawodami.
Dużo słyszałem pochwał o tej książce, jednak zawsze miałem przekonanie, że jest to jakaś ckliwa miłosna historyjka i nie sięgałem po nią, ale bardzo się myliłem, książka bardzo wciąga i intryguje, a wątki miłosne, wbrew pozorom nie były dla mnie clou książki.
Mam świadomość, że ocena 10/10 może dla wielu być przesadą, bo książka ma swoje wady, ale jest to ocena czysto subiektywna, w pewnym stopniu podyktowana sytuacją życiową.
#bookmeter #literaturapieknabookmeter
źródło: 1077867-352x500
Pobierz